ALPOK-DUNA-ADRIA: „Kacsa” találkozó

A november 29-i adás tartalmából.

A ljubljanai Trubarjeva utca, a világ kicsiben. Az ízek világa, ahol megkóstolhatók az arab, a thai, a libanoni és a vietnámi konyha remekei. A Skuhna egy szociális-üzleti projekt, amelyet a Szlovéniában letelepedő bevándorlókkal közösen indítottak el..

Különösen jól sikerült Triesztben az idei Fuvolafesztivál. A rendezvény – amely valójában egy gigantikus fuvolazenekar élő szabadtéri koncertje volt – több száz zenekedvelőt és fuvolást mozgósított, és egyben bekerült a Guinness-rekordok könyvébe is.

Bibinje arról híres, hogy a helybeliek Közép-Adria egyik legérdekesebb közösségét alkotják. Jókedvű, derűs emberek, akik szeretnek énekelni és jó sportolók hírében állnak. A helyi rendezvények elsősorban e két tevékenység köré szerveződnek. Ez bizonyára mindig így volt, hiszen a szabad ég alatt folytatott játékoknak itt régi hagyománya van.

Egy fiatal anyuka, Nábrádi Judit, három éve vágott bele a több mint ezer kilométer hosszú Országos Kék Túrába. De nem is akárhogy, a hátán ott volt néhány hónapos kisfia is. Ez a túrázás mára mozgalommá alakult. Az alapító, a babás-mamás kirándulásokról folyamatosan be is számol a saját blogján.

A felső-bajorországi Samerbergen évente megrendezik a Citroën kacsák találkozóját, amelyre Németország minden részéből érkeznek, a „kerekeken járó esernyőknek” is nevezett autók rajongói.
Ők állítják, hogy a kacsa nem csupán autó, hanem életművészet.

Alpok-Duna-Adria Duna TV – november 29. csütörtök 7.10
Ismétlés: Duna World – november 29. csütörtök 13.45

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább