Határok nélkül: VIII. Bethlen Gábor túra Varga Csabával a Fekete-Körös völgyében

A november 20-i adás tartalmából.
 

Érdekes és hasznos tudnivalókkal jelentkezik a Kossuth rádión a Határok nélkül keddi adása!

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára sajtótájékoztatót tart a külhoni magyar közösségek támogatását érintő friss pályázati felhívásokról; VIII. Bethlen Gábor túra Varga Csabával a Fekete-Körös völgyében

Benkei Ildikó riportot készít Potápi Árpád Jánossal, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkárával. A műsor hallgatói hasznos információkat kaphatnak a külhoni magyar közösségek támogatásáról, és szülőföldön való boldogulás elősegítése céljából kiírásra kerülő 2019. évi pályázatokról.

Varga Csaba hegymászó, aki ez idáig három, 8000 méter feletti csúcsot hódított meg, idén nyolcadik alkalommal szervezte meg – a lassan hagyománnyá váló  – Bethlen Gábor erdélyi fejedelem nevét viselő túrát. Ez év áprilisában az erdélyi születésű hegymászó a Kancsendzönga alaptáborában, Kalifa Himalája Expedíció keretében emléktáblát állított Erőss Zsolt és Kiss Péter hegymászók tiszteletére. A szervező és mindazok, akik részt vesznek a túrán fontos céljuknak tekintik felhívni a figyelmet a Fekete-Körös völgyében élő szórványmagyarságra is.

Hallgassa meg!

Határok nélkül – Kossuth – november 20., kedd, 18:00 – 18:30

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább