Dankó Rádió

Túl az Óperencián Benedekffy Katalinnal - 47. hét

A november 19 - 25. közötti adások tartalmából.
 

A család 3. leánygyermekeként született Székelyföldön, Nagygalambfalván. Tehetsége már kora kisgyermekkorától megmutatkozott, különböző szavaló-, énekversenyeken, irodalmi esteken és kulturális rendezvényeken szerepelt sikeresen, amit több díjjal is jutalmaztak.

1998-ban költözött Magyarországra, ahol rövidesen felvételt nyert a Pesti Magyar Színház Színiakadémiájára, amit 2002-ben sikeresen befejezett.

Az akadémiai záróvizsga után a Debreceni Csokonai Színházhoz szerződött, ahol a Csókos asszony Rica Maca szerepében debütált, majd további főszerepeket is játszott.

2004-ben már Budapesten a Thália Színházban játszotta a West Side Story-ban Anita szerepét. Még ugyanez évben a Győri Nemzeti Színház színművésze lett, ahol Miss Saigon Gigijeként debütált, amit további számos szerep követett, a Budapesti Operettszínházban, a Szolnoki Szigligeti Színházban és a Zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban.

2010-től kezdett el operaéneklést tanulni. Mestere a világhírű mezzoszoprán Hamari Júlia. 2012-ben megkapta a Báthory Erzsébet musical-opera címszerepét, amelyet nagy sikerrel játszottak a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon és Kolozsváron is.

A továbbiakban a debreceni Csokonai Nemzeti Színházban, a Kolozsvári Magyar Operában és a Szegedi Nemzeti Színházban is dolgozott.

Túl az Óperencián minden nap 9:04-től és 18:04-től a Dankó Rádióban!

Szerkesztő-műsorvezető: Nagy Ibolya

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább