×

Túl az Óperencián Neumark Zoltánnal - 45. hét

A november 5 - 11. közötti adások tartalmából.
 

A nemzetközileg elismert zongoraművész-korrepetítor épp úgy otthon van az opera, az operett, a musicalek világában, mint az ősi és a modern zsidó zene területén. Dolgozott  színházak zenei vezetőjeként és fellépett a világ öt kontinensén, világhírű énekesek megbecsült koncertpartnereként.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán zongora tanszaka után, a  korrepetíció tanszakot már  a bécsi Zeneakadémián, Walter Moore irányításával végezte.  A  Színművészeti Főiskola korrepetitoraként , Kocsák Tibor és Kemény Gábor mellett kezdte a pályát ,  és nem sokkal később már  a Magyar Állami Operaház és az Operettszínház énekeseinek magán ének-korrepetitora és zongorakísérője .

1995 – 98 között a Weiner Leo Konzervatórium ének- és fuvola-korrepetitora  Ercse  Margit, Ötvös Csilla operaénekesek valamint Horgas Eszter fuvolaművész növendékei mellett.  2000-től állandó közreműködője a Budapesti Nyári Zsidófesztivál kántorkoncertjeinek.  1993- és 2003 között az  Inter-Operett zenei vezetője.  2011- ben a  bajai nemzetközi Pavarotti Belcanto énekkurzus állandó zongora korrepetitora.

2012 óta jelennek meg saját szerzeményei énekesek, színészek inspirálására /Szíj Melinda/

2013-ban bemutatják első mesemusicalét  „A Kékmadár” címmel ( zeneszerző ). 2014-2016  a Pécsi Művészeti Egyetem énekszakának korrepetitora.  Neumark Zoltán a  mai napig  állandó zongorakísérője és korrepetitora neves énekeseknek és színművészeknek hazai és nemzetközi színpadokon egyaránt.

Túl az Óperencián minden nap 9:04-től és 18:04-től a Dankó Rádióban!

Szerkesztő-műsorvezető: Nagy Ibolya

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább