×

Túl az Óperencián Szász Katival és Lisztes Jenővel - 44. hét

Az október 29. és a november 4. közötti adások tartalmából.
 

Szász Kati énekesnő és párja, Lisztes Jenő cimbalomművész lesz a vendégem ezen a héten.
Szász Kati , a Kovács József által létrehozott InterOperett társulatában lett egy csapásra országosan ismert énekesnő.
Mindeközben fellépett Szolnoki Tibor-Zsadon Andrea, Dániel Gábor, Fogarasi András, Csonka Zsuzsa-Csere László nevével fémjelzett utazótársulatokba, ahol számos darabban és koncerteken egyaránt szerepelt, eleinte szubrett, majd primadonna szerepkörben egyaránt.
Az évek során többször is fellépett külföldön: járt Európa számos országában: Ausztriában, Németországban, Szlovákiában, Horvátországban, Svájcban, Lengyelországban, de részt vett egy Amerikai turnén is, illetve több alkalommal énekelt Izraelben.
2014-ben megszületett a kislányuk Lilike, de a következő évtől már ismét visszatért a színpadra.
A Dankó Rádió meghívására többször énekelt Dankó Klub esteken nótákat és operettet egyaránt, mert mindkét műfaj közel áll a szívéhez.

Párja, Lisztes Jenő cimbalomművész 1986-ban született Budapesten, híres cimbalmos unokájaként. Még csak 4 éves volt, amikor elkezdett tanulni cimbalmozni édesapja irányításával. Klasszikus zenét a zeneiskolában Szakály Ágnestől, cigányzenét pedig Sörös Jenőtől tanult. Tizenkét évesen megnyerte a Rácz Aladár Cimbalomversenyt. 2005-től 2010-ig a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémia hallgatója volt, ahol megszerezte cimbalom és kamaraművészi diplomáját. 2006 óta játszik a világhírű Roby Lakatos zenekarában. A leghíresebb koncerttermekben adtak koncerteket mint például a Carnegie Hall New Yorkban vagy a Musikverein Bécsben. Több formációban is játszik és van saját zenekara is amit úgy hívnak Jeno Lisztes Cimbalom Projekt amelyben improvizatív jazz zenét jászanak. A hollywoodi készítésű Sherlock Holmes: Game of Shadows című filmben is cimbalmozik és a világ talán leghíresebb filmzeneszerzőjével dolgozott együtt Hans Zimmerel.

Túl az Óperencián minden nap 9:04-től és 18:04-től a Dankó Rádióban!

Szerkesztő-műsorvezető: Nagy Ibolya

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább