Az tény, hogy mi magyarok kevés halat eszünk. Az is tény, hogy általában a hazai vizeinkben jól ismert fajtákat fogyasztjuk. Szakemberek szerint azonban a statisztikákon változtatni lehet: egyszerűen csak bővíteni kell a kínálatot. Ezzel a céllal kezdett bele a tokhaltenyésztésbe egy cég Zala megyében. A tokhal népszerűsítése Magyarországon első hallásra sziszifuszi munkának tűnhet, ám a tapasztalatok megcáfolják ezt. A Panaríni Kft.-nél ma már nemcsak tenyésztik, hanem saját üzemükben fel is dolgozzák a halakat, sőt mintaboltjaikban árulják – például a saját készítésű tokhalkolbászt. Keddi helyünk a felsőmándpusztai tokhaltelep.
A Hely – Kossuth – október 30., kedd, 11:07
Szerkesztő: Varga Tünde
Műsorvezető: Farkas Erika
A belépéssel kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta az Adatkezelési nyilatkozatot.