×

M5

Szombaton látható a Multiverzum első adása az M5 csatornán

Szombat délután láthatják a nézők a Multiverzum - A tudomány határtalan! című műsor első adását az M5 kulturális csatornán - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

A Multiverzum – A tudomány határtalan! című műsort – amelynek vezető szerkesztője Merkl László – szombatonként láthatják majd a nézők. A műsor témái széles skálán mozognak a biológiatudománytól a mechatronikán át a történettudományig, tartalmai között megjelennek az orvostudomány legfrissebb kutatásai, a bioetika kérdései és a hétköznapi fantasztikumok is.

A csaknem félórás műsor megpróbálja lefedni a tudományos szcéna egészét. Minden adás egy vezértéma köré épül, amit különféle aspektusokból közelítenek meg – magyarázta Merkl László. Elmondta, hogy a műsort, amelyben négy riportot és egy tudományos kísérletet láthatnak a nézők hétről-hétre, Huszárik Kata vezeti majd.

Ismertetése szerint az első adás azt járja körül, mit jelent az, hogy ökológiai kérdések tekintetében a huszonnegyedik órában vagyunk. A „vészjósló alapvetést” az orvostudomány, az ökológiai és a fizika szempontjából is megvizsgáljuk – tette hozzá.

Minden adásban szerepel egy „tesztember” is, aki saját bőrén tapasztalja meg a tudományt, a fizikát, a kémiát. Első alkalommal a levegőáramlás tételeivel ismerkedik Sőregi Márk egy szélturbinában – tette hozzá.

A Multiverzum – A tudomány határtalan! című magazinműsor első adása október 27-én látható 15.45-kor az M5 csatorna műsorán.

Videó ajánló

Olvasson tovább