Rondó: Pro Cultura Minoritatum Hungariae

Az október 25-i adás tartalmából.
 

Az elmúlt hetek rendkívül aktívan teltek a nemzetiségek számára, a Rondó e heti adásában bemutatjuk az őszi programkavalkád legjobb pillanatait.

Pro Cultura Minoritatum Hungariae
Október 13-án az Uránia Nemzeti Filmszínházban adták át az idei Pro Cultura Minoritatum Hungariae díjakat, a magyarországi nemzetiségek kultúrájáért folytatott szakmai elismeréseket. A díjazottak között a Rondó nézői számára is ismerős nemzetiségi művészek szerepelnek.

Miskolci görögök – 70 év fotói
Idén 70 éve, hogy az 1946-49-es görög polgárháború következtében görög politikai menekültek érkeztek Magyarországra, és országszerte több vidéki városban leltek új hazára.Budapest és a görög falu, Beloiannisz után a harmadik legnagyobb görög kolónia Miskolcon jött létre.

Ukrán Egyházi Kórustalálkozó
A Mária Oltalma nevet viselő magyarországi ukrán görögkatolikus közösség első alkalommal szervezett egyházzenei kórustalálkozót Budapesten, azzal a nem titkolt céllal, hogy a nemzetek a zene és a hit segítségével közeledjenek egymáshoz.

Ukrán Kozákság Napja
Kozák motívumok – harcművészet, amulettek és tánc – töltötte meg október közepén a budapesti Ukrán Kulturális Központot a kozákság napja alkalmából.

Nyílt nap az Országos Idegennyelvű Könyvtárban
A Nyelvek Európai Napját szeptember végén ünnepeljük. Ebből az alkalomból az Országos Idegennyelvű Könyvtár Nyílt Napot szervezett.

NEMZETISÉGI HÍREK
A fehér-piros lengyel zászló szeptemberben többször és több helyszínen is kiemelt szerepet kapott. Erről is megtudhatnak többet hírblokkunkban:
– Lengyel napok a Fővám téren
– Lengyel sportnap
– Papageorgiu Andrea díjat kapott

KULTURÁLIS AJÁNLÓ
– Aznavour emlékest
– Slawimir Kaminski orgonakoncert
– Függetlenül filmek
– 6. Lengyel Jazz Fesztivál
– Urbánus Prototípusok

Rondó nemzetiségi magazin – Duna – október 25., csütörtök, 6:45

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább