Szerb nemzetiségi műsor - 43. hét

Az október 22-28. közötti adások tartalmából
 

Október 24., szerda:
A mai szerb nyelvű műsorban szólunk a mai egyházi ünnepről, illetve vendégünk lesz Dujmov Milán történész, aki a mo-i szerbek vezetékneveit kezdte összegyűjteni és feldolgozni. Bemutatkozik vanja Pavlovic, a bp-i Szerb Gimnázium 11. osztályos tanulója, aki az iskoai színháznak, labdarúgócsapatának tagja, de más szakkörök munkájába is bekapcsolódott. A Babra Zenekar a napokban fogja megjelentetni első CD-t – erről is szólunk, illetve Deszken, a helyi Szerb Ált. Iskola tanulóival folytatandó folklór tevékenységről. Lesznek még tudósítások és hírek is.

Szerkesztő: Mándity Predrág

Október 26., péntek:
A mai szerb nyelvű műsorban szólunk Jadranka Joksimovic, Szerbia EU csatlakozásáért felelős miniszter és Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter tegnapi tárgyalásairól. Görcsönydobokán és Véménden az elmúlt szombaton Kereszt állításra került sor azon a helyen, ahol hajdan szerb templom állt. Az ünnepi megemlékezéseken Őexelenciája Lukiján budai szerb püspök szentelte fel a két Keresztet.
Vasárnap indul Belgrádba a mo-i szerb pedagógusok 20 fős csoportja, amely továbbképzésen fog részt venni, de szólunk a 63. Belgrádi Nemzetközi Könyvvásár díjazottjairól is. Vendégünk lesz az újvidéki Prometej  Könyvkiadó igazgatója is, amely idén is megjelentetett egy a mo-i szerbekről szóló kötetet. Lesznek még tudósítások, hírek és más érdekességek is.

Szerkesztő: Mándity Predrág

Szerb nemzetiségi műsor minden nap 14:00-tól az MR4 Nemzetiségi Rádió műsorán!

Ide kattintva hallgathatja online>>>

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább