×

Túl az Óperencián Toldy Máriával - 41. hét

Az október 8-14. közötti adások tartalmából.
 

Toldy Mária nevéhez több száz magyar dal életre keltése fűződik, köztük megannyi máig népszerű sláger, melyeket itthon és külföldön – lemezeken, tv és rádióműsorokban egyaránt őriz a közönség, a szakma, és a köztudat. Hangszíne, megjelenése és egyéni előadásmódja korának meghatározó művészévé tette, nem véletlen, hogy rajongói máig kitartanak mellette.
Toldy Mária alapította meg a hazai musical oktatás első iskoláját.
Dalai többsége ma is él, sokat közülük újrahangszerelve fiatalok is énekelnek. Karrierjének fontos állomása volt, hogy kétszer nyerte meg a hazai Táncdalfesztivált, a „Rövid az élet” ill. a „Más ez a szerelem” című dalaival. Népszerűsége csúcsán a 70-es évek közepétől a tanítás felé fordult, felismerve a kor akkor még gyerekcipőben járó, de nagy jövő előtt álló új zenei műfaját, – a musicalt, és annak zenei jelentőségét.
Elmélyülve az új anyag megismerésében, az abban megjelenő énekmód elsajátításban, továbbadásában, megalapította a hazai musical oktatás első iskoláját, melyet máig sikerrel működtet.
Toldy Mária a 60-as évek ünnepelt előadója, énekese május 3-án ünnepelte 80. születésnapját.
Ez alkalomból jubileumi gála estet rendeztek tiszteletére májusban az Erkel Színházban, ahol növendékei és barátai mellett felléptek gyerekei, Malek Andrea, és Ifj. Malek Miklós valamint természetesen férje Malek Miklós is.

Túl az Óperencián minden nap 9:04-től és 18:04-től a Dankó Rádióban!

Szerkesztő-műsorvezető: Nagy Ibolya

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább