×

Domovina: Szlovák Nap Szentendrén

Az október 8-i adás tartalmából.
 

Nataša Floreanová fotói Budapesten
A Budapesti Szlovák Intézet őszi szezonját szeptember 12-én Nataša Floreanová Sydneyben élő szlovák képzőművész „Bratislava – Budapest Orbis Printus“ című fotókiállítása nyitotta meg. A művésznő szenvedélyesen fényképezte e két fantasztikus város ismert és kevésbé ismert szegleteit, próbálta megradagni a hangulatukat. Egyedi megközelítésével bizonyítja, hogy a két, a Duna által összekapcsolt város szinte olyan, mintha csak egy lenne.A Rákóczi út 15. szám alatt található tárlat október 10-ig látogatható.

szerkesztő: Klausz Karola
operatőr: Pokrián Péter
vágó: Borbély Viktor

Szlovák Nap Szentendrén
Szentendrén csak négy éve, a legutóbbi önkormányzati választásokkor alakult szlovák önkormányzat. Ez a fiatal, de igen aktív testület, azóta próbálja megszólítani különböző rendezvényeivel a városka szlovák származású polgárait. Az egyik ilyen programjuk az idén már harmadik alkalommal megtartott Szlovák Nap, amelyre a környező pilisi településekről is érkeztek vendégek..

szerkesztő: Klausz Karola
operatőr: Pokrián Péter
vágó: Borbély Viktor

20 éves az Orgován Népdalkör
Szeptember 17-én a Csabai Szlovákok Szervezete a békéscsabai Szlovák Kultúra Házában működő Orgován( Orgona) Népdalkör fennállásának 20. évfordulója alkalmából szervezett jubileumi ünnepséget a békéscsabai Szlovák Tájház Áchim Termében emlékeztek meg. A helyieken kívül az ünnepelteket köszöntötték még a békési régió szlovák pávaköreinek és énekkarainak képviselői is.

szerkesztő: Bencsik János
operatőr: Szögi Lackó
vágó:Csepregi János

Tartalmas szórakozást kívánunk!

2018. október 8., hétfő, 7:10 Duna
ism.: 2018. október 8., hétfő, 13:50 Duna World

Szerkesztő: Antala Zsuzsanna
Szerkesztő munkatárs: Bencsik János
Műsorvezető: Antala Zsuzsanna

Tovább a műsor oldalára>

Videó ajánló

Olvasson tovább