×

Túl az Óperencián Hegedűs Valérral - 39. hét

A szeptember 24-30. közötti adások tartalmából.
 

Hegedűs Valér zongoraművész, orgonaművész élete nem más, mint a zene és az emberek szolgálata.
Meghatározó fejezete volt pályájának Béres Ferenc Liszt díjas, kiváló művésszel való találkozása, akinek állandó kísérője volt 17 esztendőn keresztül, egészen 1996-ban bekövetkezett haláláig.
Több, nagyszabású koncertet is szervezett, pl „Liszt Ferenctől – Dankó Pistáig” vagy a „Mozarttól a Musicalig” címmel. Ezeken a koncerteken nem csak, mint kísérő, hanem mint zongoraművész is szerepelt, többek között Liszt Ferenc esz- dúr zongoraversenyét játszotta.
1982-ben Járt először az Egyesült Államokban, kísérőként, és szólistaként.
Számtalan külföldi turnén vett részt. Tíznél több alkalommal volt Kanadában, és az Egyesült Államokban, háromszor járt Ausztráliában, és négy éven keresztül egy-egy hónapot töltött Japánban rendezett koncerteken.
Fiával, Hegedűs Szabolcs énektanárral, megalapították a Béres Ferenc Kamara együttesüket. A múlt örökségének jegyében sok belföldi és külföldi szereplésen vesznek részt.
Elsők között kapta meg a Művészet Barátok Egyesülete által támogatott Béres Ferenc díjat, 1997-ben. 2004-ben a Magyar Falvakért Alapítvány a Magyar Kultúráért Lovagrend kitüntetésben részesítette.

Túl az Óperencián minden nap 9:04-től és 18:04-től a Dankó Rádióban!

Szerkesztő-műsorvezető: Nagy Ibolya

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább