Határok nélkül: Matl Péter munkácsi szobrászművész alkotásai

A szeptember 22-i adás tartalmából.
 

Székesfehérváron tárlatot mutatnak be Matl Péter munkácsi szobrászművész alkotásaiból; Nagy Karina a Petőfi Sándor Program keretében megérkezett Délvidékre; Arad szomszédságában, Szentleányfalván kívül-belül megújult a százhúsz éves református templom.

Matl Péter munkácsi szobrászművész alkotásaiból, és az azokat bemutató fotókból nyílt kiállítás Székesfehérváron, a Szabadművelődés Házában. A tárlatot Szilágyi Péter, nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztos nyitotta meg.
Megszólal Nagy Karina, aki a Petőfi Sándor Program keretében Budapestről érkezett Délvidékre. Az ösztöndíjas egyelőre igyekszik minél mélyebben megismerni környezetét. Azzal a céllal foglalja el szolgálati helyét, hogy anyanyelvük megtartásában, ápolásában segítse a helyi, magyar közösséget.
Az elmúlt három évben az alapoktól a toronyig felújították Szentleányfalván a református templomot. Az Arad szomszédságában, a megyeszékhelytől északkeletre fekvő faluban így méltó módon ünnepelhették meg a templomépítés 120. évfordulóját. A jeles alkalom hálaadó istentisztelettel zárult. A helyiek ünnepélyes keretek között avatták fel az első és a második világháborúban elesett, szentleányfalvi katonák emlékművét.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Szerkesztő – műsorvezető: Benkei Ildikó

Határok nélkül – Kossuth – szeptember 22., szombat, 18:30 – 19:00

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább