Ukrán nemzetiségi műsor: Tanévnyitó ünnepi hangulat

A szeptember 14-i adás tartalmából

Szeptember 8-án az Ukrán Országos Önkormányzat és Ukrajna Magyarországi Nagykövetségének közös szervezésében a Budapesti Ukrán Kulturális Központban kettős ünnepre került sor,ahol a közönség Ukrajna Függetlenségének 27. évfordulója és az Ukrán Országos Önkormányzat által működtetett Vasárnapi Iskola tanévnyitója céljából gyűlt össze.
Szívélyes köszöntővel kezdte beszédét Ukrajna Rendkívüli és Meghatalmazott Nagykövete, Ljubov Nepop és az Ukrán Országos Önkormányzat elnöke, Kravcsenko György, akik sok sikert, szerencsét és kitartást kívántak a kisiskolásoknak az új tanévben.
A hivatalos beszédeket követően a közönség megtekinthette az vasárnapi iskola növendékeinek fellépését, akik az Ukrán Országos Önkormányzat jóvoltából hasznos iskolakezdő ajándékcsomagban részesültek.
Az esemény zárásaképp a gyerekek közösen megnézték az „Énekelj” című mesefilmet, amihez az „Ukrán Udvar” étterem jóvoltából finom süteményeke fogyaszthattak.
Óriási öröm volt a tanévnyitót ünnepi hangulatban indítani, hiszen mind a szülőkre és gyermekeikre váró nehéz hétköznapokban szükség van a vidám, közösségépítő összejövetelekre.

Ukrán nemzetiségi műsor minden pénteken 13:00-tól az MR4 Nemzetiségi Rádió műsorán!

Szerkesztő-műsorvezető: Sipajlo Igor

Tovább a műsoroldalra>>>

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/4/2018/09/1.png
    [alignment] => aligncenter
)

Videó ajánló

Olvasson tovább