Domovina: Betyár jó szlovák folklór! - 2. rész

A szeptember 17-i adás tartalmából.

Betyár jó szlovák folklór! – Jánošík Dukátja 2018 – 2. rész
A festői morva valach, azaz pásztorvidéken, egy 1925-ben, a Bohumír és Alois Jaroňek testvérpár által megálmodott skanzenben 20 évvel ezelőtt lelt otthonra a Jánošík Dukátja szlovák folklórfesztivál.

Az augusztus első hétvégéjén zajló 3 napos kavalkádon 750 fellépő résztvevő 35 program keretében szórakoztatta az érdeklődő sokezres közönséget. A magyarországi szlovák tánckultúrát idén az 1972-ben alapított tardosi Vörösmárvány Táncegyüttes képviselte. A fesztivál ideje alatt több színpadon, többször is bemutatkozhattak – kirobbanó sikerrel. Nemcsak magyarországi szlovák és magyar táncaik, hanem gyönyörű népviseletük és temperamentumuk is elvarázsolta a közönséget.

A fesztiválon a szlovák együtteseken kívül a többi csehországi nemzetiség is képviselteti magát, a jubileumi évfolyam díszvendégei a bolgárok és színpompás együttesük, a Pirin volt.

Ezen kívül ízelítőt kaphatnak még a szerbiai és a lengyelországi szlovákok népművészetéből is, s persze a fantasztikus nyári fesztiválhangulatból!

gyártásvezető: Rózsa Csilla
hangmérnök, világosító: Kiss Antal
operatőr: Szél Zsolt
vágó:Násztor Róbert
szerkesztő-rendező: Antala Zsuzsanna

Tartalmas  szórakozást kívánunk!

2018. szeptember 17., hétfő, 7:15 Duna
ism.: 2018. szeptember 10., hétfő, 13:50 Duna World

Szerkesztő-rendező: Antala Zsuzsanna

Tovább a műsor oldalára>>>

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/4/2018/09/janosik_dukat_2_resz.mxf_.00_03_58_03.Still001-1024x575.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

Olvasson tovább