Napközben: Milyen hatással van a szervezetünkre az óraátállítás?

A szeptember 11-i adás tartalmából
 

1.Az európai elektromobilitás rendezvénysorozatán belül rendezik meg jövő héten a magyar e-mobilitás konferenciát, ahol az iparági szereplők arra keresik a választ, milyen irányba haladnak a kormányzat törekvései. Miért és mennyit kell még várni a elektromos közlekedési áttörésre? Mely technológiai újdonságok, üzleti elképzelések vannak a legnagyobb hatással a szektor fejlődésére? Miben érdemes együttműködnünk a régió országaival? Hol tartanak a budapesti kiemelt beruházások az okos városi funkciók megvalósításában?

Hallgassa meg!

2.Az Európai Bizottság a napokban tette közzé, hogy nyilvános konzultációt indít a nyári és a téli időszámításról és az óraátállításról. A Bizottság aztán úgy határozott, hogy megvizsgálja a jelenlegi nyári időszámítás működését, és azt, hogy indokolt-e eltörölni az évi két óraátállítást. Milyen hatással van a szervezetünkre az óraátállítás, és egyáltalán: jó időzónában vagyunk-e?

Hallgassa meg!

3.A hepatitis C szinte tünetmentesen, észrevétlenül rombolja a májat. Mire a jellegzetes tünetek jelentkeznek, addigra sokszor előrehaladott májkárosodás, májzsugor, májrák alakulhat ki. A fertőzés vérrel terjed, védőoltás nem áll rendelkezésre. Szeptember 15-én országos szűrésen vehetnek részt az érdeklődők, amely gyors, ingyenes és anonim.

Hallgassa meg!

4.Mit hagyunk magunk után? A szállodák évente a bevételük egy kisebb hányadát a vendégek okozta károk helyreállítására fordítják. Leszakítják a függönyt, elviszik a vízforralót, beletörlik a cipőjüket a törölközőbe, lehetne sorolni sokáig, hogy mit tesznek egyes emberek, -amit otthon biztosan nem. Az albérlőkről is hasonlóan rossz véleménnyel vannak a lakáskiadók. tapasztalatról számolt be egy miskolci hölgy.

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth  szeptember 11., kedd, 9:00

Szerkesztő: Kuti-Hajdufy Eszter – Süveges Gergő
Műsorvezető: 
Banner Géza

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább