×

Túl az Óperencián Makláry Lászlóval - 37. hét

A szeptember 10-16. közötti adások tartalmából.
 

Makláry László karmester, érdemes és kiváló művész, Kecskeméten született, de a zenei pályája Szegedről indult. Tizenöt éves srácként már az 1965-ös Turandotban Vaszy Viktor mellett zenei asszisztenskedett, később játszott a zenekarban is; sokat tanult a legendás dirigenstől, akit ma is a legfontosabb mesterének tekint.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán diplomázott, majd részt vett Salzburgban a Karajan karmesterkurzuson. Ezt követően Szegeden több műfajban is kipróbálhatta magát, vezényelt operetteket, zenés játékokat, s Vaszy Viktor mellett operákat is dirigált. A musical műfajával a New York-i Broadway-n ismerkedett meg, a tanulmányúton nagy hatással volt pályájára a találkozás Leonard Bernsteinnel.

Makláry László

1975-ben a Budapesti Gyerekszínház zenei vezetője lett. 1976-tól a Madách Színház zenei vezetőjeként dolgozott. 1979-től a Budapesti Operettszínház zeneigazgatója, majd főzeneigazgató a mai napig.

Folyamatosan vezényel koncerteket, készített hanglemezeket a Nemzeti Filharmonikusokkal, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával, a Budapesti MÁV Filharmonikusokkal, a Magyar Telekom Szimfonikus Zenekarral, és természetesen mindenek előtt a Budapesti Operettszínház Zenekarával.

Túl az Óperencián minden nap 9:04-től és 18:04-től a Dankó Rádióban!

Szerkesztő-műsorvezető: Nagy Ibolya

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább