Egyéb

A becsület ideje

Szerda esténként 21:35-től a Dunán!

Történelmi kalandfilm sorozat indul a Duna Televízióban, mely Lengyelország hősi harcát mutatja be a II. Világháború alatt. A kalandos történet bővelkedik izgalmakban, szerelemben és méltó emléket állít a nehéz időkben becsülettel helytállóknak. Az elmúlt évtizedek egyik legnézettebb sorozata nemcsak a lengyel nézőket hódította meg, de a világ számos országában nagy sikerrel mutatták be.

1941-ben lengyel diverzánsok egy csoportját dobják le az angolok a megszállt Lengyelországba, Czeslaw Konarski őrnagy vezetésével. A csapat tagjai Konarski őrnagy és négy fiatal tiszt, Wladek és Michal, az őrnagy fiai valamint Bronek és Janek, akik a németek bevonulása után kerültek külföldre. Feladatuk a Lengyel Földalatti Állam és a Honi Hadsereg munkájának a támogatása, a megszálló német csapatok utáni kémkedés. Mindnyájan harcra készen térnek vissza hazájukba és a szeretteik utáni vágyakozással, miközben feletteseik megtiltották nekik, hogy megkeressék az otthon maradottakat. Még a gondosan őrzött fotókat is meg kell semmisíteniük, mert lebukás esetén ez szeretteik halálos ítéletét jelentené. Pedig mindnyájan otthon hagytak valakit, feleséget, menyasszonyt, szerelmet. Eközben a megszállt Varsóban zajlik a mindennapi élet. Az egyre nagyobb drágulás nemcsak a gettóban élőket sújtja, de Varsó minden lakójának szembesülnie kell ezzel. És nem ez a legnagyobb probléma! A németek rendszeresen megtorló akciókat szerveznek, az utcán fogdossák össze az embereket, hogy aztán a városon kívül valahol kivégezzék őket. Így kerül egy kivégző osztag elé Karol, a lengyel titkosszolgálat volt tisztje is, aki mindent elkövet, hogy megmentse az életét, még hazaárulásra is képes. Volt felesége Wanda, a híres színésznő ezalatt öngyilkosságot kísérel meg, de megmentik. Wanda nem hajlandó színpadra lépni a megszállás óta és gyászolja szerelmét, akiről már két éve semmit sem tud. Nem sejti, hogy Bronek hamarosan Varsóba ér. Miközben a repülő a célja felé halad, Karol elárulja a németeknek az Angliából érkező diverzánsok leszállóhelyét.

Így indul ez a rendkívüli kiállítású sorozat, mely bár hősi időkről mesél, mégsem nélkülözi a romantikát, szerelmet és a hétköznapok humorát. Képes a nézőket hétről hétre a képernyő elé ültetni.

Lengyel történelmi filmsorozat, 2009

A műsorszám megtekintése 12 éven aluliak számára nem ajánlott.
Feliratozva a teletext 333. oldalán.

Forgatókönyvíró: Jaroslaw Sokol
Zene: Chajdecki Bartosz
Operatőr: Piotr Wojtowicz
Rendezte: Michal Rosa

Szereplők:
Antoni Pawlicki (Janek)
Jakub Weselowski (Michal Konarski)
Jan Englert (Czeslaw Konarski)
Jan Wieczorkowski (Wladek)
Maja Ostaszewska (Wanda)

Videó ajánló

Olvasson tovább