Napközben: Szarvasbőgés, vadveszély

A szeptember 4-i adás tartalmából.
 

Kéményellenőrzés időben
Bár még alig ér véget a nyár, érdemes előre gondolkodnunk. Előbb-utóbb ősz lesz és tél és hideg – és fűtési szezon. Hogyan, mikor érdemes ellenőriztetnünk a kéményeinket és a kazánunkat? Mi a különbség a különböző fűtési módok ellenőrzési menetrendje között? Útmutatót adunk.

Idősek étkezése
Napi öt adagra elosztott változatos étkezést javasolnak az idősebbeknek a dietetikusok. A csontok egészségéhez ebben a korban különösen fontos kalciumot főként tejből vagy tejtermékből lehet megszerezni, a napi D-vitamin-szükséglet bevitele azonban nem csupán étrendi kérdés. Mire kell figyelniük még az idősebbeknek?

IT biztonság közérthetően
Aktualizálta IT biztonság közérthetően című kötetét a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT). Melyek a 2018-ban leginkább fontos biztonsági kérdések, hol kell leginkább résen lennünk?

Szarvasbőgés, vadveszély
Nyár végén, ősz elején ébredezik a vágy a természetben is. Hamarosan megszólal az erdő, a hím szarvasok hangja tölti be az éjszakákat. Bükk, Pilis, Gemenc: hol, mikor hallhatunk szarvasbőgést, miért van szükségünk óvatosságra, hogyan közelítsünk a ritka élményhez?

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth  szeptember 4., kedd, 9:00

Műsorvezető: Banner Géza
Szerkesztő: Süveges Gergő és Kuti-Hajdufy Eszter

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább