Szerb nemzetiségi műsor - 35. hét

Az augusztus 27. és szeptember 2. közötti adások tartalmából
 

Augusztus 27., hétfő:
-A hétfői műsorunkban szólunk a deszki Bánát Együttes tartalmas vikendjéről, hiszen plnteken Szabadkán találkoztak az ottani partnereikkel akikkel megvalósítják a „Folkkultur” elnevezésú haráton átnyúló projektjüket, majd szombat és vasárnap paprika nyúzással és ajvár készítéssel telt, mivel szeptember 8-án lesz a hagyományos Ajvár Fesztivál és addigra el kell készülnie a finomságnak.
Figyelmet szentelünk a holnap kezdődő Lórévi Színházi és Kulturális Fesztiváénak is, de lesz rádiós hidunk az újvidéki Kollégákkal. Lesznek még hírek, tudósítások és más érdekességek is.

Augusztus 29., szerda:
A mai szerb nyelvű műsorban szólunk a tegnapi ráckevei és újszentiváni szerb búcsúról. Hercegszántón is tegnap összegyűltek a Vodicén, a helyi szerbek zarándokhelyén a hívők azzal a céllal, hogy fejet hajtsanak Szűz Máriának az egyházi ünnep alkalmából. Vendégül látjuk a szabadkai Tálentum Szervezet elnökét, annak a szervezenek a vezetőjét, amely a deszki Bánát Együttse partnere egy határon átnyúló projektben. Beszélünk az újvidéki „Dunai dialógus” elnevezésű fesztiválról, melynek mo-i r résztvevői is vannak, de lesznek még hírek, tudósítások és már édedkességek is. Ennyi lenne dióhéjban.

Szerb nemzetiségi műsor minden nap 14:00-tól az MR4 Nemzetiségi Rádió műsorán!

Ide kattintva hallgathatja online>>>

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább