Egyéb

Napközben: Együnk egymásért kampány

Az augusztus 29-i adás tartalmából.
 

A hazai minden előtt
A magyar élelmiszer megítélése minden szempontból kiváló, mégis tudatosan csupán a magyarok alig egyharmada keresi a hazai termékeket az üzletek polcain – derül ki a Médiaunió Alapítvány legfrissebb vásárlói kutatásából. Habár a megkérdezettek 95% állította, hogy szívesen vesz magyar élelmiszert, a gyakorlatban csupán 31% törekszik arra, hogy minél több hazai terméket vásároljon.
Vendégek: Szöllősi Réka (ÉFOSZ) ügyvezető igazgató, Dr. Domján Erika (FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács) ügyvezető igazgató, Éder Tamás (NAK) élelmiszeriparért felelős országos alelnök

Hallgassa meg!

A Tartós Fogyás Orvossal egy táplálkozási szemléletet, amely megtanulható

A Tudományos háttér, és az orvosi segítség alkalmazása 95 százalékos eredményességet mutat. Recepteket, heti étrendet, beszerzési tanácsokat, sütés-főzési technikákat ismertetnek. Az orvosi kíséret arra is kiterjed, hogy figyelembe veszik a résztvevők esetleges kísérőbetegségeit. A csoportos tanulási forma jelentősen segít a kitartásban, ezért is alkalmazzák.
Vendég: dr. Dabóczi Andrea táplálkozásterápiás orvos, dr. Tóth Csaba háziorvos, Dr. Clemens Zsófia neurobiológus

Önsegítő pénztárak

Az önsegélyező pénztárak által kínált lehetőségek jóval kevésbé ismertek a többi pénztári szolgáltatásnál, pedig a megtakarítások ezen típusa az egyik legsokoldalúbb öngondoskodási forma. A legtöbb egészségpénztár kínálja is portfóliójában ezeket a termékeket. A tagok a saját számlájukon is gyűjtögethetnek, de akár a család többi tagja is hozzájárulhat a nagyobb anyagi veszteségek elkerüléséhez, legyen az egy hirtelen jött betegség, munkanélküliség vagy valamilyen súlyos káresemény. Az önsegélyező pénztári befizetésünk után igényelhetjük a 20%-os személyi jövedelemadó-visszatérítést is, maximum 150 ezer forint értékben. Fontos azonban tudni, hogy ez csak az egyéni befizetések után jár, ha a munkahelyünkön, a béren kívüli juttatások részeként választjuk, akkor a visszatérítés nem igényelhető.
Vendég: Póth Viktor OVB Magyarország üzletfejlesztési igazgató, Hajdú Krisztián OVB Magyarország vezető tanácsadója

Hallgassa meg!

Együnk egymásért kampány

Együtt enni jó, de egymásért enni még jobb – erről szól a Magyar Élelmiszerbank szeptemberben induló Együnk Egymásért kampánya, amelynek célja, hogy interaktív adománygyűjtéssel segítse a rászorulók élelmiszerellátását az őszi-téli időszakban. A hetedik alkalommal elinduló kezdeményezéshez nagyon egyszerűen lehet csatlakozni. Mindössze annyi a dolgunk, hogy a szeptembertől év végéig tartó időszakban keressük fel a kampányban részt vevő éttermek egyikét, és válasszuk a jótékonysági menüjüket. A tavalyi akcióhoz csatlakozó 57 résztvevőnek köszönhetően – éttermek, menzák, lelkes szervezők, akik 14 vállalati sütivásárt és 22 egyéni akciót valósítottak meg programjuk keretén belül – összesen 5 millió forint adomány gyűlt össze.
Vendég: Sczígel Andrea, külső kapcsolatok igazgató, Magyar Élelmiszerbank Egyesület és Egy, a kampányban részt vevő étterem

Napközben – Kossuth  augusztus 29., szerda, 9:00

Műsorvezető: Banner Géza
Szerkesztő: Bicskei Bea, Gécsek-Tóth Enikő

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább