Napközben: Állatkertek éjszakája

Az augusztus 28-i adás tartalmából.
 

Munkahelyi képzések
Az EU-s átlaghoz képest kevesebben vesznek részt munkahelyi képzésekben Magyarországon, pedig egy kutatásból az derül ki, hogy sok magyar szívesen tanulna akár minden nap valami újat. Hogyan állnak a cégek a szakmai tréningekhez, és van-e ilyesmire idejük, energiájuk – vagy akár pénzük – a dolgozóknak?

Kollégiumi körkép
Hamarosan elkezdődik az egyetem, mostanában zajlik a kollégiumi helyek elbírálása, kiosztása. Vajon hol, milyen alapon bírálják el a férőhelyeket? A szociális körülmények vagy a tanulmányi eredmények a meghatározóak? Van-e egyáltalán elég férőhely, és milyen minőségűek ezek? És egyáltalán, mennyivel olcsóbb koliban lakni, mint albérletben?

Hallgassa meg!

Diákhitel
​2001-től létezik ez a speciális pénzügyi támogatás, kifejezetten a felsőoktatásban tanulóknak. Mi most azt járjuk körül, hogy kinek érdemes fölvenni, mennyit és milyen bontásban (havonta vagy szemeszterenként). Természetesen szóba kerül a diákhitel 1 és 2 közti különbség, valamint elmondjuk, hogy mikor, kinek engedi el az állam a törlesztést.​

Hallgassa meg!

Állatkertek éjszakája
Augusztus 31-én rendezik meg az Állatkertek éjszakáját, amelyre 12 magyarországi állatbemutató hely készül változatos és izgalmas esti programokkal. Hová és miért érdemes ellátogatni; ezt is elmondjuk holnap, Napközben.

Napközben – Kossuth  augusztus 28., kedd, 9:00

Szerkesztő: Süveges Gergő, Veress Ágnes
Műsorvezető: Banner Géza

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább