Egyéb

Napközben: A hazai erdőtüzek 99 százaléka emberi gondatlanságból és figyelmetlenségből keletkezik

Az augusztus 27-i adás tartalmából.
 

A teljes adást IDE KATTINTVA hallgathatja meg!

– Az egyetemi ponthatárok kihirdetése után a diákok nagy része albérletet keres. 10-ből 7 bérleti szerződést nemfizetés miatt mondanak fel. Az elmúlt három évben 60 százalékkal nőtt a közjegyzők előtt kötött lakásbérleti szerződések száma, és egyre több bérbeadó fordul közjegyzőhöz a nagyobb biztonság, a későbbi pereskedés elkerülése érdekében. Megéri?

– A hazai erdőtüzek 99 százaléka emberi gondatlanságból és figyelmetlenségből keletkezik. Az erdészek célja a széles körű tájékoztatás, az erdőtűz-megelőzési tudnivalók átadása. A szakemberek elindítottak egy erdőtűz megelőzési programot, valamint a vidékfejlesztési program segítségével több olyan erdőgazdálkodási, erdőművelési intézkedést is tettek, aminek köszönhetően a tüzek kiterjedését és számát is sikerült csökkenteni az elmúlt években.

– Csaknem 80 ezer lakossági kárbejelentés érkezett az idei év első felében az egyik nagy biztosítóhoz, de a nyári hónapokban további jelentős mértékű növekedésére számít a társaság. A biztosító csak június első felében majdnem 1 milliárd forint értékű káresetet regisztrált. Az is kiderül, hogy bejelentésre már használják az online csatornákat, de továbbra is a tanácsadón vagy alkuszon keresztül történő bejelentés a legnépszerűbb. Hogyan jelezzük a káreseményt

– Leárazásokkal, nagy kedvezményekkel várják az áruházláncok a szülőket az iskolakezdés alkalmából. Ugyanakkor a vásárlást követően könnyen felmerülhet fogyasztóvédelmi probléma is. Hogyan orvosolhatóak ezek tanévkezdés környékén?

Napközben – Kossuth  augusztus 27., hétfő, 9:00

Műsorvezető: Banner Géza
Szerkesztő: Bakos Csaba-Kuti-Hajdufy Eszter
Gyártásvezető: Guzsaly Ilona

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább