Határok nélkül szombaton is a Kossuthon

Az augusztus 25-i adás tartalmából.
 

18 éves a Torontói Független Magyar Rádió; családi nap a partiumi Várasfenesen; látogatás Kárpátaljára, Ilosvára az egykori bányászvárosba; negyvenegyedik előadásával járta ezen a nyáron a Délvidék falvait a Tanyaszínház.

A Határok nélkül műsorát a rendszerváltozás óta sugározza a Kossuth rádió a hét minden napján. A műsorkészítők legfőbb törekvése, hogy hírt adjanak a Kárpát-medencei magyarságot és a diaszpóra kulturális életét és hétköznapjait érintő minden fontosabb eseményről. A szombati adás hallgatói a következő riportokat követhetik figyelemmel:

A Bihar megyei Várasfenes nemrégiben kinevezett lelkésze, Fazakas Ildikó a hit megtartását, erősítését, és a lélek épülésének elősegítését tartja a legfontosabbnak. A lelkésznővel Benkei Ildikó beszélget a tájházban megtartott családi nap alkalmával.

Lehőcz László  riportjában a fennállásának tizennyolcadik évfordulóját ünneplő, Torontói Független Magyar Rádió “mindenesét”, Bede-Fazekas Zsoltot szólaltatja meg. A jelenleg heti rendszerességgel jelentkező, kétórás, magyar adás minimális külső segítséggel készül és ötvenezer háztartásban követik figyelemmel.

Pé’z, hova mész? – Negyvenegyedik előadásával járta ezen a nyáron a Délvidék falvait a Tanyaszínház. A szereplők az újvidéki Művészeti Akadémia színésznövendékei és a hozzájuk önkéntesen csatlakozó színészek. Németh Ernő az egyik főszereplőt, Nyári Ákost kérdezi tapasztalatairól.

Benkei Ildikó a nyelvhatáron található Ilosvára, az ilosvaiak által alapított egykori bányavárosba kalauzolja a rádióhallgatókat. A trianoni békeszerződésig Bereg vármegye Felvidéki járásához tartozó, jobb sorsra érdemes városka múltját B. Kovács István muzeológus, régész  mutatja be.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Adás: Kossuth rádió 2018.08.25., 18.30-19.00 .

Videó ajánló

Olvasson tovább