Egyéb

Ütköző: Interneten terjedő veszélyek

Az augusztus 22-i adás tartalmából
 

A szerda déli adásban azzal foglalkoztunk, hogy a tömeges bevándorlás és az európai iszlám terjedése miatt költözött el Németországból Dél-Amerikába Martin Münch zongoraművész: szerinte az iszlám tönkreteszi az európai kultúrát, Magyarországot pedig csodálja, amiért a saját útját járja. Közben az ENSZ egyik vezetője Filippo Grandi azt mondta: a Földközi-tengeren az Európai Unió felé igyekvő embereknek csak egy része menekült, ezért az EU tagállamainak képessé kell válniuk arra, hogy “gyorsan hazaküldjék” mindazokat, akiket nem illet meg a menedékjog.
Pont ez nem működik a tagországokban, miközben felvetődik a kérdés, hogy a bevándorók mennyire teszik tönkre az emberek addig megszokott mindennapjait és főleg a kultúrát. Egyáltalán létezhet kultúra – amíg tönkre nem teszik?
Vendégeink:
Maróth Miklós egyetemi tanár, Incze Nikoletta Politikai Iszlám Tanulmányok Központjának kutatója.

IDE KATTINTVA  a teljes első adás visszahallgatható!

Az esti Ütközőben szó lesz az interneten, terjedő veszélyekről. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság tanácskozásán kiderült, hogy nagyobb hangsúlyt kell fektetni a tudatos médiafogyasztási szokások kialakítására, épül a harmadik Bűvösvölgy, és lesújtó a kamaszok tudatossága, miközben az online térben barangolnak. Az iskolai üzenőtől az ovis csoportig például szinte mindenki fb csoportban kommunikál, szervez, közöl. De a veszélyek is éppen az interneten érkeznek pédául az életveszély és a butaság határát súroló kihívások. Tanítsuk vagy inkább zárjuk el ezt a csatornát a gyerekek elől, mivel készül és mit ajánl az nmhh?
Vendégeink:
Takách-Batta Zsuzsanna NMHH kommunikációs igazgatója és Papp Péter internetbiztonsági szakértő

IDE KATTINTVA a teljes második adás visszahallgatható!

Ütköző – Kossuth, augusztus 22., szerda, 12:30 és 18:00

Szerkesztő: Gazdagh Bernadett
Műsorvezető: Törőcsik Zsolt

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább