Napközben: Milyen veszélyei vannak az internetes gyógyszer vásárlásnak?

Az augusztus 21-i adás tartalmából.
 

Online számlázás
Valamennyi számlázóprogramnak rendelkeznie kell július 1-jétől az adóhivatal által előírt számlaadat-szolgáltatás funkcióval, hiszen ettől a naptól online kötelező adatot szolgáltatni minden 100 ezer forint feletti áfa-tartalmú számláról a NAV-nak.  természetesen az is jól jön, ha online, bárhol, bármilyen eszközről elérhető, ha összekapcsolható a könyvelésre használt alkalmazásokkal, ahogyan az sem árt, ha képes a számlákat papír alapon és elektronikusan is kiállítani, továbbítani és tárolni. Hogyan teljesíthetők a szabályok, hogy kell kezelni a programokat?

Riporter: B.Tóth Erika
Vendégek: Katona Andrea termékmenedzser, Jenei Rita T-Sistem kiemelt kommunikációs menedzser, Dr.Csendes Ágnes NAV adóügyi szakfőigazgató Czöndör Szabolcs NAV főosztályvezető

Internetes gyógyszervásárlás
Manapság nem újdonság az interneten zajló kereskedelem, és azon sem nagyon lepődünk meg, hogy webáruházakban szinte bármilyen terméket vagy szolgáltatást megvásárolhatunk, amire éppen szükségünk van. Azonban az egészségügyi termékek, főként a gyógyszerek és vitaminok beszerzése a neten talán még nem olyan mindennapi, mint például a műszaki cikkek vagy a könyvek vásárlása, mégis hordoz magában rizikót, ha például nem jó helyen vásárolunk. Milyen veszélyei vannak az internetes gyógyszervásárlásnak, miben segíthet egy patikus?

Riporter: B.Tóth Erika
Vendégek: Horváth Szikszai Attila magyar Gyógyszerészeti Kamara hivatalvezetője, Vida Róbert gyógyszerész

Tiltott helyen fürdőzés
A vakáció, a kánikula sok-sok embert a vízpartokra vonz. Lehet ez természetes víz, tó és folyópartok, de lehetnek mesterséges vízfelületek például bányatavak. A fürdésnek meg vannak a szabályai és a veszélyei is. Súlyos pénzbírságra számíthat az, aki olyan helyen fürdik, ahol azt a hatóság nem engedélyezte. Ilyenek például a bányatavak, de a folyópartok nagyobb része is ebbe a kategóriába tartozik. A bírság mellett a biztonságra és az egészségügyi kockázatokra is figyelmeztet a rendőrség.

Riporter: Zsoldos László
Vendégek: Tarr Mihály a Vízimentők Magyarországi Szolgálata szóvivője, Szabó György rendőr alezredes

Tűzgyújtás  nyáron
Műanyag, ruhanemű, bútorlapok és háztartási szemét is került a z udvari kondérba, amelyben télen-nyáron tüzel két  család. Az omladozó házak önkormányzati bérlakások, a körülöttük levők pedig családi házak, amelyek lakóinak egyre elviselhetetlenebb volt a káros anyagokat is kibocsájtó bűz. Nem csak környezetszennyező, de veszélyes is a szemét, de más éghető anyag égetése különösen ilyenkor, amikor szárazság van. Mik a tűzgyújtás szabályai, hol és mikor szabad és hol tilos az égetés?

Riporter: Nagy Margit
Vendégek: Lenkei Péter Levegő munkacsoport, Hajdú Márton Katasztrófavédelem szóvivője

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth – augusztus 21., kedd, 9:00

Szerkesztő: Zsoldos László
Műsorvezető: Horváth Szilárd
Gyártásvezető: Rubin Gabriella

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább