Napközben: Azt mondják, a napszemüveg öltöztet

Az augusztus 14-i adás tartalmából
 

1. Nyár van, esküvőszezon, a templomok, házasságkötőtermek és lagzihelyszínek hónapokkal korábban lefoglalva, hogy majd a nagy napon minden zavartalan, szép és emlékezetes legyen. De vajon melyek azok a banánhéjak, amelyeken legkönnyebb elcsúszni, mi az, amit a legtöbbször kihagyunk a számításból, és hogyan érdemes felkészülni, hogy a nagy nap valóban nagy nap lehessen?

Hallgassa meg!

2. Az energiatudatos életmód egyre hangsúlyosabb a fiatalok körében, azonban még mindig kevés a gyakorlati ismeretekre fókuszáló oktatási segédanyag, ezért az Energiakövetek program célja, hogy élményszerűvé tegye a tudatos energiafelhasználással kapcsolatos ismeretek átadását. A tapasztalatok szerint az általános és középiskolás korosztály a legfogékonyabb a szemléletformálásra.

Hallgassa meg!

3. Azt mondják, a napszemüveg öltöztet. De azért mást is várunk tőle. Melyik az, amelyik valóban védi a szemünket, és melyik, amelyik csak csinos? Vajon jót teszünk a szemünkkel, vagy épp ártunk neki, ha napszemüveget hordunk? Mennyi az egészséges viselési idő, és kell-e a szemünket szoktatni a fényhez?

Hallgassa meg!

4. Hüvelykujj az út szélén, kérlelő tekintet, netán papírtábla Bécs, München, vagy éppen London felirattal. Vannak, akik sportot űznek a stoppolásból, mások versenyt szerveznek kalandra vágyók számára. Az autósok pedig vagy megállnak, vagy azt mondják, nem biztonságos, inkább nem kockáztatok. Holnap a Napközbenben a stoppolás kultúrájáról is beszélgetünk majd.

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth  augusztus 14., kedd, 9:00

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább