×

Túl az Óperencián Blaskó Bernadettel - 33. hét

Az augusztus 13-19. közötti adások tartalmából
 

Blaskó Bernadett operettprimadonna bemutatkozása:
ZENE, MŰVÉSZET, SZÉPSÉG
“A zene lelkem lélegzetvétele, s egyszersmind imádságom és munkám.” – Liszt Ferenc

Mikor megkérdezték kisgyermek koromban: ”mi leszel ha nagy leszel?”- már akkor tudtam a választ: ”Énekesnő”. Ezen Gyermekkori áhított álmomnak eleget téve, otthagytam a vidéki, boldog szülői házat és a fővárosba költöztem. Tanulmányaimat magánúton végeztem, első tanárom Gencsi Sári a coloratur szoprán operaénekesnő volt. Mondhatom ő fedezett fel. Rengeteg kitartásra, lemondásra és türelemre volt szükségem ahhoz, hogy elinduljak és lépegessek felfelé a zenei pályán. Ebben a mai napig is nagy segítségemre van igen erős elköteleződésem a zene, és az éneklés szeretete és hitem. Mivel magamhoz mindig szigorú voltam, a mai napig folyamatosan képzem magam. Jelenlegi Mesterem a nemzetközileg is elismert Tokody Ilona Kossuth-, és Liszt Ferenc-díjas magyar operaénekes.

Szabadúszó énekesként egy évtizede vagyok a Zenei pályán, jelenleg az opera mellett főképpen az operett egyedi világa munkásságom fő színtere: Kálmán Imre Csárdáskirálynője, Marica grófnője, vagy Huszka Jenő- Lili bárónője, melynek a Dáma Diva és Gergely Theater produkció adnak színteret és lehetőséget ezen előadásokat az ország nagyon sok pontjába eljutattuk már, mindig óriási sikerrel. Eben a műfajban találom meg igazán önmagam, mind a zenei frázisokban, mind a történetekben. Itt érzem át leginkább, és itt tudok legjobban megnyílni a közönség felé. Az operett éneklése közben vagyok a legboldogabb.
Örömömre szolgálnak az elém kerülő, és egyre nagyobb kihívást jelentő szakmai feladatok, és hogy mára az operett legelismertebb énekeseivel dolgozhatok együtt, lehetek velük egy színpadon. Több éve Saját rendezésű operett műsoromnak , Operett Koktél címmel, egy budapesti szállodahajó ad kivételesen csodás helyszínt, melyekben évek alatt felsorakoztattam már a szakma nagyjait! A zene mellett 9 éve írok és rendezek vallásos tartalmú, zenés és prózai darabokat, tehetséges gyermekek és fiatalok közreműködésével, büszkeséggel tölt el hogy a 40 fiatalból álló Karol Wojtyla Művészeti Csoport az országos Egerszalóki Ifjúsági találkozón is évek óta nagy sikerrel szerepelhet.
Szeretettel teszek mindig eleget külföldi és vidéki meghívásoknak is vagy menyasszonyok felkéréseinek hogy esküvőjüket díszítsem Schubert, Gounod,Wolf vagy Caccini Ave Mariájával.
Már több éve járom kollégákkal az országot színvonalas, csodálatos jelmezes, táncos Operett Gála műsorokkal, de a jövőben szeretnék külön hangsúlyt fektetni minőségi Operett Gála műsorok szervezésére, fesztiválokra, falunapokra és egyéb eseményekre.
Szeretném ellátni a vidéki Operett kedvelő Közönséget minőségi, igazi élményt teremtő operett műsorokkal, gálákkal, ismert előadók közreműködésével.

Mottóm, hogy mindig, minden emberhez szeretettel kell közeledni, minden helyzetben, még ha néha nehéz is. Hiszem hogy a zenén keresztül ez még hatékonyabb és sokkal könnyebben megvalósítható!

Túl az Óperencián minden nap 9:04-től és 18:04-től a Dankó Rádióban!

Szerkesztő-műsorvezető: Nagy Ibolya

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább