Családok, történetek: Kincskeresés a Gellért-hegyen

Az augusztus 12-i adás tartalmából.
 

1. BÁNSÁGI: TÁSKAKÉSZÍTŐ
Sérült gyermeke miatt adta fel álmait, s végül ő adta az újakat. Down szindrómás rajzok az egyedi kézműves táskák oldalain, ami sokkal több, mint megélhetés. Maga az életbe vetett hit.

2. PILISY: GYÓGYÍTÓ TANYA
Lovas élménytábor iskolásoknak. Patatanya, ahol nem csak a legkisebbeket, szüleiket is fejlesztő játékok, élményterápiás, lovas és zeneterapeuta várja. A Kovács család négy gyermeke mellett olyan családoknak is segít, ahol nem, vagy csak késve jön a várva várt gyermek.

3. ZSOLDOS: TAMBURÁS CSALÁD
Szőlő, pince, vendégház és a tambura. A végeláthatatlan feladatnak talán a közös zenélés ad keretet. Zene és munka, ami a nagycsaládot a Duna kanyarulatában összetartja.

4. BENKŐ: TEHETSÉGES FIATALOK
Egyedül nevelve is van út a sikerhez, a kiegyensúlyozott családhoz. Egy fiatal lány története, aki saját maga írja dalait, zenekarával CD-ét adott ki, folyamatosan koncertezik. És a család, aki mögötte áll: egy szintén tehetséges testvér és a pedagógus édesanya, aki több mint egy évtizede egyedül, de boldogan tereli gyermekeit.

5. CZIFRA: ERZSÉBET TÁBOR
Eddig csaknem harmincezer diák nyaralt a Balatoni Erzsébet táborokban. 2018-ban, a családok évében most először arra is volt lehetőség, hogy a gyerekek ne csak az iskolás közösséggel, hanem rokonaikkal, családtagjaikkal töltődjenek fel egy-egy hosszú hétvégére. Eddig közel ezer család jutott el az 1975 óta működő Zánkára.

6. NAGY NÓRA: KINCSKERESÉS A GELLÉRT-HEGYEN
Családi kincskeresés a Gellért-hegyen. Kalandos utak a Vajdahunyad várban. Gyönyörű kilátás, zökkenőkkel, de babakocsival is megközelíthető állomások. A 16 helyszín csavaros rejtvényei között az is kiderül, ki viseli a nadrágot, ha dönteni kell? Szétválik-e a csapat, ha elágaznak a lehetőségek? Ki a szellemi és ki a lelki mozgatója egy-egy családnak? Mindez játékosan, de kellő adrenalin töltettel az urbango pályán. Családi csapatépítésen jártunk.

Hallgassa meg!

Családok, történetek – Kossuth Rádió – augusztus 12., vasárnap, 9:07

Műsorvezető: Bicsák Eszter
Szerkesztő Belényi Barbara
Zenei szerkesztő: Radics Zsuzsa

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább