Napközben: Jelentősen nőtt az ásványvíz fogyasztás

Az augusztus 7-i adás tartalmából.
 

Nyári gyermekbalesetek
Holnap örökzöldekkel, bármikor újra meghallgatható témákkal foglalkozunk. Pl. azzal, hogyan vigyázzunk gyermekeink egészségére nyáron, avagy melyek a legjellemzőbb szünidei balesetek. Leggyakrabban biciklis bukásokat követően kerülnek a gyerekek kórházba, de a házi kedvenc kutyusnak is elege a kis gazdi állandó nyúzásából, és előfordul, hogy jól odakap. A legsúlyosabb kimenetelű, és sajnos, nem olyan ritka baleset pedig, amikor egy pillanatra nem figyelnek a kisgyerekre és beleesik a kerti medencébe.

Öreg autók
Következő témánk, amiről szintén volt már szó, az öreg autók kérdésköre. Magyarországon az autók átlagéletkora 13 év. Vajon mennyit érdemes a régi kocsira költeni és mikor kell azt mondani, hogy elég? Mennyit fizet a biztosító, ha matuzsálem korú járművünket baleset éri? De arról is szó esik majd, hogy hogyan alakult az utóbbi hónapokban az autóvásárlási kedv. Minderről fél 10 után hallhatnak, majd a 10 órás krónikát követően

Jelentősen nőtt az ásványvíz fogyasztás
A 10 órás krónikát követően az ásványvíz-fogyasztás alakulásról beszélgetünk. Biztosan senkit nem lep meg, hogy nőtt, idén literben 5 százalékkal, darabszámot tekintve pedig 6,06 század százalékkal. Vajon miért isznak még ott is ásványvizet, ahol kiváló minőségű az ivóvíz? Milyen a jó ásványvíz és lehet-e korlátlanul fogyasztani?

Zebrazászlók 
Végül pedig egy, az év elején szárba szökkent és akkor nagyon népszerű kezdeményezésről hallhatnak, a zebrazászlóról. Még télen Gödöllőn néhány veszélyes zebra mellé fényvisszaverő zászlókat helyeztek. Ha valaki sötétedés után át akart kelni, felkapta a zászlót, átment vele és a túloldalon lévő tárolóba letehette. A zászló akkoriban hatalmas karriert futott be, több mint 100(!) településről érdeklődtek iránta. Vajon hogy alakult a kezdeményezés sorsa? Hány helyen valósították meg? Ez fél 11 és 11 közötti témánk, hallgassanak bennünket holnap is.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth  augusztus 7., kedd, 9:00

Szerkesztő: Veress Ágnes
Műsorvezető: Banner Géza

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább