×

Túl az Óperencián Topolcsányi Laurával és Csengeri Attilával - 32. hét

Az augusztus 6-12. közötti adások tartalmából
 

Topolcsányi Laura
A Magyar Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Színház egyre több olyan mesejátékot tűz műsorára, amit Topolcsányi Laura írt. A vajdasági születésű színésznő felnőtteknek szóló műveit is előszeretettel játssza a Turay Ida Színház, mert jók, mert élvezetesek, mert mondanivalóval bírnak, akárcsak a meséi. Az esélyegyenlőségről, a roma fiatalok helyzetéről szól a Bubamara c. musical, melyet szerzőtársával, Berkes Gáborral írtak, és amit hosszú évekig, nagy sikerrel játszott a színház. Egyre többen tudják és láthatják is, hogy Laura amellett, hogy színésznő, nagyon tehetséges író és szövegíró.
Az egyik nagy sikerrel futó, Edit Piaf darabja kapcsán, Keresztes Ildikó így nyilatkozott Róla:
„ …Annyira beleszerettem a munkáiba, hogy megkértem, írjon a készülő lemezemre is dalokat. Amit Ő csinál, mindig nagyon megérint, élvezem a Vele való munkát…..”

Csengeri Attila
A Magyar Rádió eMeRTon-díjával is elismert operett- és musicalszínész elsőéves főiskolás kora óta egy-két karakterszerepen kívül rendre főszerepeket játszik világhírű musicalekben. A Színház- és Filmművészeti Főiskolán 1993-ban, Bagó Gizella tanítványaként diplomázott, majd 1995-ig a Rock színház tagja volt. Később szerepelt Stuttgartban is – itt legtöbbször Christ alakította a Miss Saigonból –, hazatérve pedig megfordult a Magyar Színházban, illetve Pécsett is, ahol először volt látható a Jézus Krisztus szupersztár című musicalben. 2002-ben megkapta a Pécsi Nemzeti Színház Nívódíját, 2008-ban a Vörös Pimpernel magyarországi ősbemutatóján a címszereplőt, 2009-ben a Zrínyi 1566 premierjén pedig a rock-musical egyik főszereplőjét, Cserenko Ferencet alakította. Napjainkban is több darabban játszik, többek között a Madach Színházz, „Az Operaház Fantomja” c. musical-ben és a Nyomorultakban. Emellett több operett főszerepét is énekelte és énekli a mai napig.

Túl az Óperencián minden nap 9:04-től és 18:04-től a Dankó Rádióban!

Szerkesztő-műsorvezető: Nagy Ibolya

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább