Egyéb

Napközben: Mire érdemes odafigyelni fürdőzéskor és csónakázáskor?

Az augusztus 3-i adás tartalmából.
 

Bőven 30 fok felett van az átlag csúcshőmérséklet, aki teheti, vízpartra menekül. Ám a kijelölt fürdőhelyek használatának is megvannak a maga írott és íratlan szabályai. A vízimentőknek idén is számos alkalommal kellett közbeavatkozniuk. A nyár folyamán előfordult olyan i,s hogy egy nap alatt 18 embert kellett kimentenie a tóból a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársainak. Mikor mire kell és érdemes odafigyelni fürdőzéskor és csónakázáskor? Erről beszélünk 9 óra után.

Fél 10 után azzal foglalkozunk, hogy mozgáskorlátozott emberek  speciális informatikai eszközökhöz juthatnak a MEOSZ programjának köszönhetően. A hiánypótló kezdeményezés az érintettek infokommunikációs akadálymentesítését szolgálja. A korszerű, egyéni szükségleteknek megfelelően kiválasztott készülékek használatával a súlyosan sérült, kommunikációs nehézségekkel küzdő emberek is egyszerűbben intézhetik közügyeiket. A szövetség minden megyében toborzónapot szervez, ahol részletesen bemutatják a szolgáltatást a szakemberek.

10 óra után Magyarország apróban  sorozatunkban egy olyan hölgy történetét ismerhetik meg, aki világutazó volt, de strokot kapott, a családja most házigondozót keres a 34 éves nő mellé. Megnézzük azt is, hogy milyen egy jó házigondozó és hogyan lehet jó szakembert találni?

Fél 11 után pedig ahogy megszokták, érkezik Bozsik gazda, aki ezúttal a  korai érésű szőlőfajtákkal készül, de szólunk arról is idén immár13. alkalommal rendezik meg a Panyolafesztet augusztus 2 –a és 4-e között a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Panyolán. A fesztiválon, amely családoknak és a fiataloknak is egyaránt kínál programokat, fellép többek között Csík Zenekar, Szabó Balázs és Bandája, a Fitos Dezső Társulat, de lesznek portaprogramok is.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth  augusztus 3., péntek, 9:00

Szerkesztő: Gergácz Anikó – Körmöczi Zsuzsa
Műsorvezető: Banner Géza 

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább