Napközben: Elveszett, ellopott mobiltelefonok

Az augusztus elsejei adás tartalmából

A CSOK hatása az építőiparra
Az Otthonteremtési Program támogatásainak és a kedvező gazdasági környezetnek köszönhetően folytatódott a 2017-es év lendületes bővülése 2018 első felében. Idén 6 517 darab lakást vettek használatba június végéig, ami 30,2 százalékos bővülést jelent éves összevetésben. Pozitív fejlemény, hogy a lakásépítések bővülése a településszerkezet szerint kiegyensúlyozott, ugyanis a kisebb városokban és községekben is emelkedett az új lakóingatlanok száma 2018 első felében. De van-e elegendő szakmunkás az ország szerte gőzerővel zajló építkezéseken? Kik és hogyan igényelték, igényelhetik a CSOK-ot? Az év első felében tapasztalható építési kedv hogyan hat ki az esztendő második felére?
riporter: B.Tóth Erika
vendégek: Koji László ÉVOSZ Építési Vállalk. Orsz.Szöv. elnök

Elveszett ellopott mobiltelefonok
Az okostelefonok ma már számos értékes információt hordoznak a tulajdonosokról. A privát képekekkel, emailekkel könnyen visszaélhet az, aki ellop egy ilyen készüléket. Milyen beállítások szükségesek ahhoz, hogy ha eltűnik a telefon, védve legyenek az adataink? Hogyan található meg egy készülék? Milyen programok nyújtanak segítséget a különböző szoftverek esetében? És milyen esetben kezd el nyomozni a rendőrség, ha elveszett a telefom?
Nyitóanyag: Telefonlopások – Gécsek-Tóth Enikő
Vendég: Sipos Gábor, Smart clinic szervizvezető
Vendég: Pándi Ákos, ügyvezető, Civil Körözési Rendszer

Sikeresek a Vándortáborok
Ország szerte sikeresen futnak az államilag támogatott Vándortáborok, amelyek lehetőséget kínálnak a gyermekeknek, hogy tartalmasan töltsék el a nyári szünidejüket, élményeket szerezzenek, illetve megismerjék hazánk élővilágát, bakancsos turistaként, vizen vagy kétkeréken.
riporter: Bartha BernadettBormarketing a fővárosban

Budafok is kér egy szeletet a fővárosi turizmusból. Éppen ezért ötletpályázatot hirdet a XXII. kerület önkormányzata. Olyan marketingjavaslatokat várnak, melyek segítségével Budafok határozott helyet foglalhat el Budapest turisztikai térképén, úti célként és szakmai elhelyezkedési lehetőségként egyaránt. A pályázat a bor- és pezsgőkészítés megismertetését helyezi fókuszba.
Nyitóanyag: Budafok – Belényi Barbara
Vendég: Csonka Renáta, projekt manager, XXII. ker.önkormányzat
Vendég: Földesi Gyula, Soós István Borászati és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola igazgatója

A teljes adást, IDE KATTINTVA hallgathatják vissza!

Napközben – Kossuth  augusztus 1., szerda, 9:00

Szerkesztő: Gécsek-Tóth Enikő- Czifra Szilvia
Munkatárs: Banner Géza

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább