Családok, történetek: Hamarosan kinyitják kapuikat az iskolák

A június 29-i adás tartalmából.
 

– Lakhatási problémák, munkavállalási, gyermeknevelési nehézségek, párkapcsolati gondok, krízishelyzetek. Számos oka lehet annak, hogy a családok átmenetileg külső támogatásra szorulnak. A pécsi Esztergár Lajos Család-és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ családsegítő programja különleges helyzetekben, ha kell kapaszkodót nyújt.

– A testet gyógyszerrel, a lelket mesével gyógyítják. Terápiás mesekönyvvel segítik a beteg gyerekek gyógyulását a Bethesda Gyermekkórházban.

– Garázs helyett lakást épített a több generációs család.
Ha sok gyermeket vállal egy család, szinte elkerülhetetlen, hogy a gyerekek körüli feladatokba segítségre legyen szükségük. A nagyszülők szerepe ilyenkor felértékelődik, de ahhoz, hogy segíteni tudjanak, meg kell teremteni ennek a feltételeit is.

– Lassan vége a nyárnak és hamarosan kinyitják kapuikat az iskolák. A szülőknek a taneszközök beszerzésére is gondolniuk kell, akkor amikor még a gyerekek táborban vannak vagy a család nyaral A tankönyvtámogatás nagy segítség lehet egy családnak, főleg, ha nagycsaládról van szó.

– Családdal is lehet fesztiválon. Anyuka, apuka és a gyerekek, kinek, hogy tetszik a program, erre példa a Gombaszögi Nyári Tábor és Szabadegyetem.

-Hogyan teremtsünk otthont a folyton utazó férjnek, hogyan legyen otthonunk a régitől olyan távol és hol lesz otthona a felnővő gyerekünknek. Szegeden egy orosz család, ahol az édesanya és lánya hárfaművészek, az apuka tengeren, hajón dolgozik.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Családok, történetek – Kossuth Rádió – június 29., vasárnap, 9:07

Műsorvezető: Bicsák Eszter
Zenei szerkesztő: Duba Szilvia
Szerkesztő Domokos István ​

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább