Ukrán nemzetiségi műsor: „Nemzet születése”

A július 27-i adás tartalmából

Műsorunkban bemutatjuk az „Út a Hazába” című művészprojektnek második részét, amely a „Telynyuk Nővérek” énekes duett zenéjéből és a „Szemtanúk krónikai: az ukrán ellenállás 9 hónapja” c. könyv szövegéből jött létre.

Az Euromajdantól az Antiterrorista Operációig, 2013 novemberétől 2014 nyaráig a könyv részletes kronológiája segítséget nyújt az események, a hangulatváltozások megismerésében. Az „Út a Hazába” című művészprojekt bemutatja a „nemzet születése” jelenségét – a kilenc hónap alatt végbement békés tűntetésekből nemzeti felszabadító háborúvá változását, – az interneten és a szociális hálókon keresztül összegyűjtött történéseket .

A bizonyítékként szolgáló anyagok segítenek megérteni az Ukrajnában végbemenő folyamatok gyökerét, átérezni a nemzet valódi hangját, annak dicsőséges helytállását.

A Telynyuk Nővérek dalciklusát maguk a nővérek szerezték. A műveket április 21-én hallhatták a magyarországi vendégek a Budapesti Ukrán Kulturális Központban.

Műsorunkban interjút hallhatnak magával Telynyuk Hályával és Leszjával, akik tevékenységeikről meséltek, valamint a projekt legizgalmasabb részeit a „Telynyuk Nővérek” énekes duett, Grigorij Gladij és Nazar Sztrigun színművészek előadásában.

Ukrán nemzetiségi műsor minden pénteken 13:00-tól az MR4 Nemzetiségi Rádió műsorán!

Szerkesztő-műsorvezető: Sipajlo Igor

Tovább a műsoroldalra>>>

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/4/2018/07/31.png
    [alignment] => aligncenter
)

Videó ajánló

Olvasson tovább