Egyéb

Napközben: Létezik-e autópályaetikett?

A július 30-i adás tartalmából.
 

A teljes adást IDE KATTINTVA hallgathatja vissza!

– 2018. július 4-én az Európai Unió valamennyi tagállamában kivonták a szennyezett hatóanyagot tartalmazó vérnyomáscsökkentő gyógyszereket. A patikák visszafizetik a dobozok árát. A hírrel kapcsolatban annak is utánajárunk, mennyi veszélyt rejt a házipatikánk: hány lejárt gyógyszerről gondoljuk, hogy á, jó lesz az még, és melyik az, amelyik valóban veszélyt jelent?

– Nyilvánosságra kerültek a felvételi ponthatárok, vagyis néhány napja már minden jövőbeli egyetemista tudja, hogy szeptembertől szüksége lesz-e albérletre vagy sem. Hogyan változnak az árak, mekkora a kínálat, és mire érdemes figyelni, amikor szerződést kötünk? Kiskapuk, trükkök és a bizalom próbája.

– Különféle módon hozzuk meg a pénzügyi döntéseinket. Amikor saját autó vagy nyaraló mellett döntünk, valójában a kihasználatlanság mellett is döntünk. Nem használjuk az autót állandóan, és a nyaraló is olykor üresen áll. Azt mondják, a saját tulajdon helyett a közösségi megoldásoké a jövő. De mit jelent és hogyan működik például az autómegosztás rendszere? Pénzügyi döntéseket hozunk. Biztosan szükségünk van ezekre, amikor a nyaraló heteken át üresen áll és az autó is leggyakrabban csak az utcán parkol?

– Bevág, ráfékez, leállósávon előz. Villog, lenyom, szitkozódik. Neki van igaza, 170-nel is. És persze nem lesz minden ámokfutásból baleset, de ha lesz, abban többnyire vétlenek is érintettek. Vagy törnek, vagy állnak, akár órákig, a dugóban. Létezik-e autópályaetikett? Hogyan illik és hogyan nem illik hajtani, mi veszélyes és mi biztonságos? Hogyan utazzunk, amikor nagyobb távolságra, netán nyaralni indulunk?

Napközben – Kossuth  július 30., hétfő, 9:00

Szerkesztő: Süveges Gergő
Munkatárs: Telek Flóra
Műsorvezető: Horváth Szilárd

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább