Egyéb

A Hely: Balmazújvárosi díjhalmozó fagyis 2. rész

A július 27-i adás tartalmából.

Balmazújvárosi műsorunk második részében kiderül, mitől lesz egy fagylalt krémes, hideg, de nem jeges. Mitől könnyebb a gyümölcsös, mint a tejes? És mit csinál szegény cukrász, ha hiába kínál ő tucatnyi finomságot, a gyerekeket csak a lehetetlenkék fagyi érdekli? Kiderül, hogyan lesz a házilag készített finomságokból habos, édes hideg nyalat. Megnézzük, hogyan működnek a gépek, és mi mindenben hasonlít egy gondos háziasszony mélyhűtője a cukrászéra. Megtudhatják, milyen egy fagylaltverseny, és hogy miképpen szólhat bele egy közlekedési dugó a fagylaltok versenyébe. Eszenyiék díjnyertes fagyijai mellett megismerhetnek egy debreceni vállalkozást is, ahol eddig a balmazi fagyit árulták, holnaptól viszont saját maguk készítik, és arra törekednek, hogy a közönség ne érezze majd a különbséget. Közben elkészül a kukoricaprószás fagylalt, amit szatmári szilva variegatóval rétegezünk, és elindulunk a fagyizóba, ahol egy teljes falat betöltenek a kupák, oklevelek, kitüntetések.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

A Hely – Kossuth – július 27., péntek, 11:07

Szerkesztő Vágner Mária
Műsorvezető Farkas Erika

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább