Napközben: Megszaporodtak a bébiszittereket gyűjtő portálok

A július 26-i adás tartalmából.
 

– A felsőoktatási képzésre jelentkezők szerda este tudták meg kit hová vettek fel. Melyek azok a szakok, ahol magasabbak lettek a ponthatárok? Hány ponttal lehet idén elkezdeni orvosnak, jogásznak, pszichológusnak vagy bármi egyébnek tanulni államilag finanszírozott vagy önköltséges formában? És vajon melyek azok a szakok, ahol nem sikerült feltölteni  a keretet?  Valamint, mit tehetnek azok, akiket most nem vettek fel sehová? Kik jelentkezhetnek pótfelvételire és milyen feltételekkel? Az egyetemi felvételi eredményeiről beszélgetünk tehát 9 és fél 10 között.

– Utána a bébiszittelés a témánk. Számos család a szülőhelyétől, így szüleitől is távol él. Nincs a közelben nagymama, aki tudna vigyázni a gyerekekre a nyári szünetben, vagy csak beugrani, ha a valami elintéznivaló akad. Ilyenkor kerül szóba a bébiszitter. A bébiszittereket gyűjtő portálok megszaporodtak. Vajon garantálják-e a megbízhatóságot, és ha igen, hogyan? Milyen szempontok szerint választanak a szülők bébiszittert? Kell-e tanfolyamot végezni valakinek, ha gyerekekre szeretne vigyázni? És hogyan tehető legálissá ez a tevékenység? Minderről fél 10 és 10 között esik majd szó, a 10 órás krónika után pedig

– A nyári diákmunkáról beszélgetünk, hiszen ennek most van az  abszolút szezonja. A mai munkaerőhiányos időkben elég jó állásokat kínálnak a fiataloknak, nagyjából 900 és 1500 forint közötti órabérrel. De ki dolgozhat egyáltalán? Hány éves kortól nem számít gyerekmunkának a nyári keresetkiegészítés? És miben segíthetnek a diákszövetkezetek?

– Utoljára – de persze nem utolsósorban – pedig egy, a mellrákkal küzdő nőket támogató kezdeményezésről adunk hírt. Egy emlődaganatban szenvedő nőnek a betegségen felül is rengeteg nehézséggel kell szembesülnie, ezért egy kedves bátorító szó, lelki támogatás vagy bármilyen, a jólétéhez kapcsolódó segítségnyújtás nagy könnyebbséget jelenthet. Csütörtök éjfélig lehet jelölni olyan hétköznapi hősöket, akik példaértékű és önzetlen cselekedeteikkel hozzájárulnak a mellrákkal diagnosztizált betegek gyógyulásához. A pályázatról és az önkéntesek munkájáról beszélgetünk fél 11 és 11 óra között.

A teljes adást, IDE KATTINTVA hallgathatják vissza!

Napközben – Kossuth, július 26., szerda, 9:00

Szerkesztő: Gécsek-Tóth Enikő és Veress Ágnes
Műsorvezető: Horváth Szilárd

Tovább a műsoroldalra >>>

 

Olvasson tovább