Napközben: Állatmentés és a helyes tartás a melegebb napokon

A július 24-i adás tartalmából.
 

Első témánk egy népbetegség, a diabétesz, amelyről felvilágosító-megelőző program indul több gyógyszertárban. Itthon több mint 1 millió érintettel számolhatunk. Ezért fontos, hogy a betegek minél többféle információval rendelkezzenek. A csatlakozott patikákban tájékoztató anyagok, valamint szűrések érhetők el, a gyógyszerészek számára pedig továbbképzések indulnak.

Következő blokkunkban azok kaphatnak hasznos tanácsokat, akik bérelt autóval közlekednek külföldön, a nyaralás idején. Számos buktatója lehet az ügyletnek a jogtalanul felszámolt utólagos költségektől kezdve, a feleslegesen ránktukmált gyerekülésig, viszont nagyobb összegeket takaríthatunk meg, ha már itthonról lefoglaljuk a jóelőre kiszemelt gépkocsit.

A Krónika után egy újfajta panel felújítási programról beszélgetünk, ami, ha beválik, több lakótelepen is alkalmazhatják. Egyelőre a Ferencvárosban vágnak neki a munkának, és mint kiderül majd, nem osztatlan a lakók lelkesedése. Sokan félnek a plusz költségektől és van olyan is, aki nem nézi jó szemmel a változást, vagy tart a munkával együtt járó zajtól és piszoktól.

Záró témánk az állatmentés, ill. a helyes tartás a melegebb napok idején, ami – ha most nem is látszik – a nyár hátralévő részében még okozhat kellemetlen órákat, vagy veszély helyzetet forró helyen hagyott kedvencünknek.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth  július 24., kedd, 9:00

Szerkesztő: Bicskei Beáta – Kuti-Hajdufy Eszter
Műsorvezető: Horváth Szilárd

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább