Egyéb

Ütköző: minden eddiginél nagyobb összegű átfogó családtámogatást jelentett be a kormány

A július 18-i adás tartalmából.
 

Déli témáink:
Több ezer ember eltűnt a német hatóságok elől. A kitoloncolandók mintegy felét nem találják a német hatóságok. Németországban a mintegy 23 900 ember közül csak 11 100 ember esetében sikerült végrehajtani az erről szóló döntést, nagyjából 12 800 esetben meghiúsult a kiutasítás, közülük 11 500 embert nem találnak a hatóságok. Miért indokoltak a nyitott menekülttáborok, főleg azok esetében,akiknél már döntöttek a kitoloncolásról? Hol vannak ezek az emberek? Mi a helyzet más országokban? Akik viszont maradnak: sokba kerülnek a német adófizetőknek. Egy bevándorló éves ellátása 30 ezer euró költséggel jár, ami havi lebontásban 2500 euró lehet. Ez az összeg alig kevesebb egy német átlagfizetésnél, amin majdnem 3 ezer euró.
Vendégeink: Kis Benedek József és Törcsi Péter

A déli adást, IDE KATTINTVA hallgathatják vissza!

Esti témánk: minden eddiginél nagyobb összegű átfogó családtámogatást jelentett be a kormány.
2010 óta családközpontú a kormányzás, mivel ahhoz ugyanis, hogy a magyar nemzet megőrizhesse a tradícióit, a kultúráját, és fennmaradhasson, gyerekeknek kell születniük, akik az európai és a magyar értékrendnek megfelelően nőnek fel, és nem a külföldről, akár a migráció során idekerülő embereknek kell fenntartaniuk a közösségeket – mondta Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter.
A kormány változatlan intenzitással támogatja a magyar családokat, és jövőre minden eddiginél több pénzt fordít rájuk – mondta az emberi erőforrások minisztere. Kásler Miklós közölte, 2019-ben mintegy 2000 milliárd forint jut családtámogatásra, ez a duplája a 2010-es összegnek.
Ez is azt bizonyítja, hogy 2010 óta családközpontú a kormányzás. Ahhoz ugyanis, hogy a magyar nemzet megőrizhesse a tradícióit, a kultúráját, és fennmaradhasson, gyerekeknek kell születniük, akik az európai és a magyar értékrendnek megfelelően nőnek fel, és nem a külföldről, akár a migráció során idekerülő embereknek kell fenntartaniuk a közösségeket. Hogyan hatnak a családtámogatás eszközei a demográfiára, milyen tényezők befolyásolják a gyermekvállalást?
Vendégeink: Király Nóra és Kardosné Gyurkó Katalin

Az esti adást, IDE KATTINTVA hallgathatják vissza!

Ütköző – Kossuth, július 18., szerda, 12:30 és 18:00

Szerkesztő: Gazdagh Bernadett
Műsorvezető: Törőcsik Zsolt

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább