Napközben: Örömök és gondok a családdá válás folyamatában

A július 17-i adás tartalmából.
 

Örömök és gondok a családdá válás folyamatában: A Kopp Mária Intézet konferencia keretében foglalkozott azzal, hogy egy gyermek születésekor és utána, az örömökön túl, milyen problémákkal, esetleg válsághelyzetekkel szembesülhetnek a fiatal szülők testi és lelki értelemben egyaránt. A legfontosabb itt is a megelőzés, felismerés és kezelés. Az elfojtás, titkolózás elhúzódó konfliktust eredményezhet.

Nyolc európai országon kerékpároznak keresztül elkötelezett szakemberek és támogatók, hogy a női daganatos betegségek megelőzésére hívják fel a figyelmet. Hazánkban a Mályvavirág Egyesület szervezi a kerékpáros kampányt, amelyhez számos orvos és más támogató csatlakozott. Mit tehetünk hölgyek és férfiak a női betegségek megelőzésért?

Már a Festészet Napjára készülnek a művészek és a támogatóik. Hogyan élnek ma a képzőművészeink, milyen támogatásra számíthatnak az alkotómunkához? Hogyan működik az állami és a magán mecenatúra?

Lopások a strandon, hotelben: a Bp-i Békéltető Testület állásfoglalást adott ki a témával kapcsolatban, amelyben felhívja a figyelmet a vendégek felelősségére, a lopás jogi következményeire a terület tulajdonosa szempontjából, valamint a szállodai széfek, strandi értékmegőrzők használatára.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth, július 17., kedd, 9:00

Szerkesztő: Kuti-Hajdufy Eszter – Bakos Csaba
Műsorvezető: Horváth Szilárd

Tovább a műsoroldalra >>>

 

Videó ajánló

Olvasson tovább