×

Egyéb

Napközben: Fiatalok alkoholfogyasztása fesztiválokon

A július 10-i adás tartalmából.
 

A légitársaságok gyakran még mindig nem hajlandók kártérítést fizetni az utasoknak járattörlés vagy hosszú késés esetén, holott ezt jogszabály mondja ki. Jó hír viszont, hogy mostantól nem kell bírósághoz fordulniuk a károsultaknak és kivárni a hosszas és drága ítélkezési eljárást, mert a fogyasztóvédelem is jogosult lett légi kártérítéses ügyekben dönteni. Erről 9 és fél 10 között beszélgetünk.

Második témánk sem könnyed, és sajnos sok embert érint. Magyarországon évtizedek óta a stroke a harmadik legfőbb halálok, a tartós rokkantságot okozó betegségek között az egyik leggyakoribb. Hazánkban az érintettek átlagéletkora 5-10 évvel alacsonyabb, mint a fejlett ipari országokban.. Ezért tekinti Az Egészséges Nemzetért Népegészségügyi Program is fontos feladatnak a stroke megelőzését és ellátásának javítását. De mit tehetünk mi magunk a saját egészségünkért?

10 óra után nyári témákból válogattunk: Ha nyár, akkor klíma. Ma már a legtöbb autóban alapfelszereltség, használjuk is bőszen, de vajon hogyan használhatjuk takarékosan, okosan, elkerülve a meghibásodást – és elkerülve az egészségügyi kockázatokat?

Végül pedig fél 11 után fesztiválok. Mindannyian tudjuk, hogy hazánkban a szórakozás része az alkoholos italok fogyasztása is. De vajon mit, mennyit és mennyiért isznak a fiatalok a fesztiválokon, és ha valaki elengedi magát ilyenkor, kárhoztatható-e? Van-e ezzel dolga az addiktológusnak, ill. hogyan vigyázzanak önmagukra és a barátaikra a fesztiválozók. Várjuk önöket holnap is.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth, július 10., kedd, 9:00

Műsorvezető: Horváth Szilárd
Szerkesztő: Veress Ágnes és Süveges Gergő

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább