Napközben: Eladhatatlan családi házak

A július 5-i adás tartalmából
 

Online számlázás – késéssel
A cégek egy része nincs felkészülve a július elsejétől életbe lépő online számlázásra. Számos vállalat még nem kötötte össze a számlázórendszerét a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal , gyakran a szükséges fejlesztéseket sem végezték el. Annak a vállalkozónak, aki – akár számlá­zó programmal, akár számlatömbből – belföldi adóalanyoknak legalább 100 ezer forint áfatartalmú számlát állít ki, a kötelező adatszolgáltatáshoz regisztrálnia kell a NAV Online Számla felületén. Hogyan pótolható a hiány, mi történik akkor, ha valaki továbbra sem alakítja ki rendszerét? Mit tegyenek azok a vállalatok, akiknek a pénzügyi rendszere nem kompatibilis az adóhatóságéval?

Katona Andrea a Billzone.eu termékmenedzsere
Jenei Rita a T-System munkatársa
Sinkáné dr. Csendes Ágnes adóügyi szakfőigazgató asszony
Czöndör Szabolcs főosztályvezető

Eladhatatlan családi házak
Magyarországon nagyon sok az óriási családi ház, amik gyakorlatilag senkinek sem kellenek. Fenntartásuk egy vagyonba kerül, felújításuk úgy szintén, és még eladni is nehéz őket. Ráadásul a lakásokhoz képest folyamatos a relatív értékvesztésük, vagyis minél tovább vár valaki a költözéssel, a házért kapott összeg egyre kevesebbre lesz elég a lakások piacán.
De mit tehetnek a tulajdonosok? Megoldás lehet-e több generáció együttélése? Megfordulhat-e a trend a városi lakóparkok felől újra a családi házak felé?
Hollandiában megjelennek már az első 3D házak, nem is magas négyzetméteráron. Ez a jövő?

Balogh László, vezető gazdasági szakértő​ ingatlan.com
Krizsán András, építész

Tiltott helyen fürdőzés
Súlyos pénzbírságra számíthat az, aki olyan helyen fürdik, ahol azt a hatóság nem engedélyezte. Ilyenek például a bányatavak, de a folyópartok nagyobb része is ebbe a kategóriába tartozik. A bírság mellett a biztonságra és az egészségügyi kockázatokra is figyelmeztet a rendőrség. Honnan tudhatjuk, hogy hol szabad és hol tilos fürdeni? Hogyan előzhetjük meg a baleseteket, mit tegyünk, ha bekövetkezik a baj?

Tarr Mihály, a Vízi mentők Magyarországi Szakszolgálata kommunikációs vezetője
Szabó György, rendőr alezredes a Dunai Vízi rendészeti Rendőrkapitányság Mohácsi rendőrőrsének vezetője

Otthon segítünk Alapítvány – Miskolcon
Önkéntes munkatársai segítenek, elsősorban kisgyermekes családoknak Miskolcon. A segítségkérés az otthonukban végezhető bármely területre szólhat. Orvoshoz kísérés, együtt főzés, csak beszélgetés a kismamával, bevásárlás, egyszóval a hétköznapok megkönnyítése, de szigorúan csak EGYÜTT. A segítés ingyenes !! Kik kérhetik? Van-e máshol is hasonló az országban? Mihez kérnek nyáron a családok segítséget? Kik jelentkeznek itt önkéntesnek? A nagymamát helyettesítik az önkéntesek?

Lehőcz Mónika, Otthon segítünk Alapítvány elnöke:
Pólus Enikő, Me-Se-Kő Mentálhigiénés Segítő Központ Alapítvány alapítója

A teljes adást, IDE KATTINTVA hallgathatják vissza!

Napközben – Kossuth, július 5., csütörtök, 9:00

Műsorvezető: Horváth Szilárd
Szerkesztő: Horváth Ágnes, Zsoldos László

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább