×

Piszkos Fred közbelép (Fülig Jimmy őszinte sajnálatára) a Kossuthon

Július hónapban új hangjáték-sorozatokkal tiszteleg a Rádiószínház a száztizenhárom évvel ezelőtt született és hetvenöt éve elhunyt, fergeteges humorú Rejtő Jenő előtt.
 

A Thália Színház legújabb rádiójátékai méltóképpen folytatják az eddigi darabok sorát: a Piszkos Fred közbelép után a Tatjána bemutatója következik. Rejtő regényeinek feldolgozása érdekes, könnyen megközelíthető darabokat hív életre, ma is friss és szórakoztató. Ez a történet különösen gazdag félreértésekből adódó, humoros helyzetekben, és nyelvi leleményben. A produkció elvitathatatlan érdeme a sodró lendület és a dinamikus zene. Két jellemző mondatot kiemelve a szövegből — „Máris megy be a városba, mert ott sincs semmi dolga.” vagy „Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját.” — megragadhatóvá válik a jellegzetes hangulat, és nemcsak az irodalomrajongók ismernek rá rögtön a szerzőre.

Szabó Erika, Kerekes József, Csányi Sándor, Szervét Tibor és Szabó Győző hallható a főbb szerepekben. A hangjátékot az immár Karinthy-gyűrűs Vida Péter rendezte.

Adás: Kossuth, Rádiószínház július 2 – július 23. 13.06-13.30

Tovább a Rádiószínház oldalára >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább