Tanúim lesztek: Az alkohol rabságában

A július 3-i adás tartalmából
 

Tegnap Sarlós Boldogasszony ünnepe volt, az újlaki templom előző nap,
vasárnap tartotta a búcsúünnepét. Ebből az alkalomból Berán Ferenc plébánost kerestük föl, hogy Máriának Erzsébetnél tett látogatásáról és Mária öröménekének, a Magnificatnak egyéni és társadalmi szintű üzenetéről beszélgessünk.

A Katolikus Alkoholistamentő Szolgálat azoknak segít, akik szeretnének
kiszabadulni az alkohol rabságából. Édes László hét éve tette le a poharat, ma sorstársainak segít. A www.kaszlelkikozpont.hu oldalon találják hallgatóink a lehetőségeket, amikről műsorunkban szó lesz.

Az Emmánuel Közösség által kidolgozott Szentségimádás Iskolája
elnevezésű, 12 alkalomból álló sorozatra Budapesten először ősszel került sor. Akkor az esti időpontok miatt kimaradt fiatal édesanyák délelőtti kurzust szerveztek Bottyán Lívia kezdeményezésére. Az Emmánuel Közösség honlapjáról letölthetők az előadások, amit videón meg lehet nézni, ott vannak az imádáshoz alkalmas énekek is: épp csak a plébános atyát kell megkérni, hogy ő, vagy egy erre jogosult testvér helyezze ki az Oltáriszentséget. A kurzushoz munkafüzetet a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szervezőirodájában igényelhető. Minden tudnivalót megtalálnak a www.emmanuel.hu oldalon.

A vasárnapi olvasmányt fölolvassa és hozzáfűzi gondolatait Lőrincz
Zoltán Péter felsőkrisztinavárosi káplán.

IDE KATTINTVA VISSZAHALLGATHATJA AZ ADÁST!

Tanúim lesztek! – Kossuth – július 3., kedd, 13:30

Szerkesztő: Madocsai Bea és Hámori Kinga

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább