×

Egyéb

Napközben: Tavaly tovább csökkent a bankkártyás csalások száma

A július 3-i adás tartalmából
 

Bizonyos elképzelések szerint januártól jobban megéri a nyugdíjasoknak a munkavállalás, mert nem kell majd járulékokat fizetniük, csak a 15 százalékos személyi jövedelemadót. Így próbálják az idősebb embereket visszaterelni a munkába, ugyanis több mint 80 ezren hiányoznak a munkaerőpiacról. Vajon örömmel vagy kényszerből dolgoznak a nyugdíj mellett az erre vállalkozók? És ha az ötvenesek nehezen találnak munkát, miért lenne ez másként a hatvanasokkal?

A Budapesti Gazdasági Egyetemen (BGE) adta át a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a legújabb médiaműhelyt, amely a legmodernebb szoftverekkel és számítógépekkel segíti a diákokat a gyakorlati tudás elsajátításában. A program keretében összesen tizenegy kreatív médiaműhely működik az ország tizenegy egyetemén. Hogy milyen egy modern médiaműhely, azt mi pont tudjuk, de holnap, fél10 és 10 között önökkel is megosztjuk.

Tavaly tovább csökkent a bankkártyás csalások száma, de még így is tekintélyes összeget tettek zsebre a kártyacsalók: mintegy 1,15 milliárd forintot loptak el hazai kibocsátású kártyákról. Jó hír, hogy az átutalásokkal tavaly csak kevés sikeres csalást hajtottak végre. Hogyan vigyázzunk a bankkártyáinkra és és hogyan fizethetünk biztonságosan a neten keresztül? Erről 10 óra után beszélgetünk.

Fél 11 után igyekszünk majd bebizonyítani, hogy műanyagok nélkül is van élet. Júliusban ugyanis arra kér mindenkit két szervezet, hogy ne vásároljon műanyag palackot, inkább töltse újra saját kulacsát, vagy termoszát. Mindez a műagyag szemét mennyiségének egyre riasztóbb növekedésére hívja fel a figyelmet.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth, július 3., kedd, 9:00

Szerkesztő: Veress Ágnes 
Műsorvezető: Horváth Szilárd

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább