Ukrán nemzetiségi műsor: "BÁVKA" bábszínház a Vasárnapi Iskola vendégségében

A június 29-i adás tartalmából.
 

Június 10-én az Ukrán Országos Önkormányzat és a Kőbányai Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat közös meghívására az Ukrán Országos Önkormányzat által működtetett Vasárnapi Iskola tanévzárójának alkalmából a „BÁVKA” (játék) Kárpátaljai Megyei Bábszínház lepte meg a kis diákokat.
A tehetséges színészek Vadim Dovletov „Csodás szavak” szerzeményét mutatták be. A tréfás maszkok és babák, a színészek színes jelmezei és a vidám zenék igazán elnyerték a gyerekek tetszését, akiknek nem volt hiánya a szórakozásban.
A műsort követően a Vasárnapi Iskola pedagógusai összegezték a tanév eredményeit, és kellemes pihenést kívántak minden tanulónak.
A Kárpátaljai Megyei Bábszínház „BÁVKA” elnevezés különleges tartalmat hordoz, ugyanis az mind színházi, mind pedig „báb” jelentést is hordoz magában. A verhovinai falvakban „bávkának” nevezték a náluk megforduló összes külföldi és saját színházi előadást. Ezen kívül a hagyományos a táj tradicionális bábszínházának elválaszthatatlan tagja volt az úgynevezett „bavilya”,aki a babákkal való játszásért volt felelős az előadásokon. Éppen ezért a „bávka” szó mondhatjuk régi időkre visszanyúló, különleges jelentéssel és jelentőséggel bír, hiszen tökéletesen mutatja be a kárpátaljai bábszínház művészetét törekedvén a korszerűsítés és a hagyományok megőrzésének ötvözésére.
Ez alapján kijelenthetjük, hogy a „BÁVKA” bábszínház valóban színvonalas előadásokat produkál, amelyet mind a nézők, mind pedig a hozzáértők is nagyra tartanak, ennek legnagyobb bizonyítékául pedig a nemzetközi színművészeti fesztiválokon elért sikerek szolgálnak.
Az adásban interjút a „BÁVKA” bábszínház vezetőjével, Petij Miroszlávval hallgathatják meg.

Ukrán nemzetiségi műsor minden pénteken 13:00-tól az MR4 Nemzetiségi Rádió műsorán!

Szerkesztő-műsorvezető: Sipajlo Igor

Tovább a műsoroldalra>>>

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/4/2018/06/11.png
    [alignment] => aligncenter
)

Olvasson tovább