Napközben: A parlagfű

A június 27-i adás tartalmából.
 

Kilenc óra után egy örökzöld témáról beszélgetünk, mégpedig a parlagfűről, ami sok tízezer allergiás életét keseríti meg minden évben. E hónap végéig kellett gondoskodni a még virágzás előtt álló gyomnövény kiirtásáról, mert vasárnaptól indul a parlagfű kommandó. Szigorú büntetést kaphat, akinek a földjén találnak ilyen növényből, területtől függően 15 ezer forinttól 5 millió forintig terjedhet a fizetendő büntetés mértéke. E héten még érdemes tehát kaszálni, kapálni.

Ez után az üdítő italok cukortartalmának csökkentéséről hallhatnak, amelyre ígéretet tettek a gyártók. Ez nagyon fontos kérdés, mert a túlzott cukortartalmú ételek és italok fogyasztása hosszú távon teljesen felboríthatja az anyagcserét és betegségekhez vezethet, nem beszélve az elhízásról. Érdemes megnézni egy-két grafikont a témáról, nagyon szemléletes, hogy néhány fél literes üdítő milyen elrettentő mennyiségű cukrot tartalmaz.

A Krónika után a lakáshitel piacról lesz szó, ahol ősztől szigorúbb előírásokra számíthatnak az igénylők: Mikor vásároljunk lakást? Milyen futamidőre vegyünk fel hitelt. Meddig nőnek még a lakás árak? Valóban ezek a reális árak?

Végül az Anyák Háza programról beszélgetünk, amely az ország több kórházában méltó elhelyezést biztosít a beteg gyerekek édesanyjának, ezzel is gyorsítva gyógyulásukat. A napokban a a Felső Szabolcsi intézményben adtak át egy ilyen részleget.

A teljes adást IDE KATTINTVA hallgathatják vissza!

Napközben – Kossuth, június 27, szerda, 9:00

Műsorvezető: Banner Géza
Szerkesztő: Kuti-Hajdufy Eszter – Zsoldos László

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább