Egyéb

Napközben: Hétvégén lesz a Horgász Klubcsapatok Világbajnoksága

A június 22-i adás tartalmából.
 

Strandok vízminősége
A szigorú szabályozásoknak köszönhetően Európa fürdőzhető vizei jórészt kifogástalan állapotúak, ám van néhány, amely rossz minősítést kapott.
Egy friss jelentés szerint például az összes, kb. 22 ezer vizsgált európai strand 85 százaléka kiváló minősítésű, és mindössze 4 százaléka olyan, amit emberi fürdésre nem ajánlanak. Magyarországon az EU-s átlagnál is jobb a helyzet víz fronton, ugyanis a 229 minősített hazai fürdővíz 94 százalékban kiváló vagy jó minősítést, 3 százalékban pedig elégséges minősítést kapott az Országos Közegészségügyi Intézet összesítése alapján. Melyek a kifogásolt természetes vizű strandok? Milyen rendszerességgel vizsgálják az épített és természetes vízű strandok vizének állapotát?
Riporter: Gárdonyi Eszter
Vendég:
Dr. Varga Márta, Országos Közegészségügyi Intézet, Vizhigénés Osztály, osztályvezető
Dr Bana Ildikó, szemész
Czinege Szilvia, Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. értékesítési és marketing igazgatója-??- szervezés alatt

Korlátok nélkül
Bővül a csontvelő-transzplantáción átesett gyermekek felépülését szolgáló Démétér Ház a Szent László Kórház területén, ahol júniustól már 14 lakóegységben fogadják az érintett családokat.
Az életmentő beavatkozások száma évről-évre nő, a gyermekek többsége vidékről érkezik, és több hónapot tölt a kórházban. A Déméter Alapítvány programja a családok állandó közelségét biztosítja és élményekkel gazdagítja a gyógyulás nehéz napjait.
Milyen betegségek esetén segíthet a csontvelő-transzplantáció, ki jelentkezhet őssejt donornak, mely szervezetek nyújthatnak támogatást a családoknak?
Riporter: Körmöczi Zsuzsa
Vendég:
dr. Kriván Gergely, a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat elnöke, a Szent László Kórház osztályvezető főorvosa
dr. Rajczy Katalin, a Magyar Őssejtdonor Regiszter elnöke
az Érintettek Szülői Egyesület képviselője/ szervezés alatt/

Magyarország apróban – LNA + szakértő: Dr Prezenszki Zsuzsanna, pszcihoonkológus

Bozsik gazda tanácsai- ribizli

Hétvégén lesz a Horgász Klubcsapatok Világbajnoksága Szegeden. A rendezvény fő támogatói az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Agrárminisztérium. Több mint 30 ország vesz részt rajta 6 fős csapatokban- élő tel.: Nagy Krisztiánnal, a magyar csapatkapitány

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth, június 22, péntek, 9:00

Szerkesztő: Czifra Szilvia-Körmöczi Zsuzsa
Műsorvezető: Banner Géza

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább