Napközben: Életmód orvoslás

A június 18-i adás tartalmából.
 

Nyári gyermekétkeztetés 

Az ország minden településen biztosított a rászoruló gyermekek ingyenes nyári étkeztetése. Egyes önkormányzatok pedig saját hatáskörükben ki is szélesítik a támogatottak körét. Ki, hol, milyen feltételekkel jogosult az ingyenes nyári gyermekétkeztetésre, hol kell jelentkezni, hogyan oldják meg ezt a feladatot a települések?

Hallgassa meg!

Közösségi e-járművek

Már hetek óta működik közösségi e-robogó a fővárosban és két olyan cég is van, amelyik közösségi e-autókat kínál. Ezeket a járműveket mobil appos regisztráció után, biz. díj fejében, bárki használhatja. A járművek környezetkímélők, olcsóbbak, mint  a taxi, és a robogó csúcsforgalomban is befér mindenhová. A car-shering nagyon elterjedt zsúfolt európai városokban, mi arra vagyunk kíváncsiak, nálunk milyenek az első tapasztalatok.

Hallgassa meg!

Személyi kölcsönök

Egyre szélesebb körben hozzáférhetőek a biztonságos személyi kölcsönök, és a labdarúgó-világbajnokság idején megugrik az áruhitelek száma is. Melyek ma a biztonságos hitelek? Mire figyeljünk, hogy ne maradjunk adósok vébé-tévé-láz és drága nyári utazások után?

Hallgassa meg!

Mi az életmód orvoslás? 

Az utóbbi években az orvostudományon belül a napi gyógyításban és a hétköznapi életben is egyre több szó esik az életmód gyógyító hatásáról, egyre többen foglalkoznak életmód tanácsadással. Létezik egy szervezet, a Magyar Életmód Orvostani Társaság (ÉMOT), amelyik az Amerikában már jól működő életmód-orvoslást nálunk is szeretné elterjeszteni. A műsor vendége egy orvos lesz, aki elmagyarázza, hogy miben tud ő segíteni és egy mozgásterapeuta, aki jól ismeri a különböző élet,móddal összefüggő betegségek mozgásos terápiáját. Olyasmire kell gondolni, hogy pl. a magas vérnyomás kardioedzéssel teljesen legyőzhető.

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth, június 18, hétfő, 9:00

Szerkesztő: Veress Ágnes
Műsorvezető: Horváth Szilárd

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább